A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Horváth Krisztofer harmadik a kanadai táblázaton

A bajnoki szünetet kihasználva, néhány érdekes statisztikát szedtünk össze, amiben játékosaink az élmezőnyhöz tartoznak. Horváth Krisztofer a gólok és gólpasszok terén is jól áll, Belényesi Csaba és Varga Bence pedig még nem hagyott ki egyetlen percet sem az NB I-ben.

A játék leglényegesebb elemét természetesen a gólok adják, így elsőként ezt a kört jártuk körbe több irányból is. A csapat legeredményesebb játékosa Horváth Krisztofer, igaz ez a szerzett gólok (5), illetve a gólpasszok (4) tekintetétben is. A 9 kanadai pont egyben a teljes NB I-ben a harmadik legjobb mutató, csupán Varga Barnabás (10) és Mohammed Abu Fani (11), a Ferencváros két legeredményesebb játékosa előzi meg támadónkat. A jó számok nem véletlenek, ugyanis az is kitűnik a statisztikákból, hogy Horváthnak igen nagy a vállalkozó kedve, a liga második legtöbb lövési kísérletét jegyzi (37), valamint magasan a legtöbb cselre vállalkozik (97).

A védelemből több szempontból is ki kell emelni Belényesi Csabát, aki egyrészt Varga Bencével egyetemben egyetlen percet sem hagyott ki a bajnokságban (1170), másrészt a legtöbb megelőző labdaszerzés (101) is fűződik a nevéhez. Belényesi emellett  a lövések blokkolásában is a negyedik, összesen 11 kapura tartó labdába lépett bele idén.

Az érdekes statisztikák közé tartozik az is, hogy Szalai Gábor összesen 661 átadást jegyez már ebben az idényben, míg Tóth Barna összesen 104 fejpárbajt vívott már meg, mindkét adat a top 5-ben szerepel a mezőnyben.

A csapatszintű statisztikák közül kiemelendő, hogy eddig már 9 játékos iratkozott fel a góllövőlistára, illetve tízen vettek részt az előkészítésben. Meg kell jegyezni azt is, hogy hazai pályán kifejezetten jól szerepelünk, az eddig megszerzett 16 pont a második legjobb mutató a ligában. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók