A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Horváth Krisztofer: Hidegrázós érzés

Horváth Krisztofer ott van Marco Rossi Eb-keretében, így támadónk az első KTE játékos, aki nagy tornára utazhat. Nem kérdés, nagyon boldog, de motiváltan várja a ZTE elleni szezonzárót is, melyet vasárnap 17:15-kor vívunk meg hazai pályán.

– Egy dolog reménykedni valamiben, de egy dolog az, ha valósággá is válik. Milyen érzés belegondolni, hogy Eb-n számít rád a kapitány?

– A fejemben ott volt természetesen, hogy behívhat a mester, de nem ezzel foglalkoztam elsősorban, hanem azzal, hogy Kecskeméten jól teljesítsek. Tudtam, hogyha ez sikerült, akkor jó eséllyel számít rám. Nagyon örülök neki, hogy ez végül így történt. Hidegrázós érzés belegondolni, hogy milyen csapatok ellen játszhatunk Németországban, de tisztában vagyok vele, hogy még nagyon sokat kell dolgoznom azért, hogy akár pályára is léphessek ellenük.

– A válogatottság, főleg ennek tükrében, mit jelent számodra?

– Gyerekkori álmom volt, hogy egyszer válogatott legyek, nagyon szerencsés vagyok, hogy már párszor megadatott nekem, hogy ott legyek és pályára is léphessek. Most egy ilyen nagy eseményre is mehetek, ami hatalmas motiváció számomra. Szeretnék úgy dolgozni és teljesíteni a jövőben is, hogy erre minél többször legyen esélyem.

– Másfél éve lettél a KTE játékosa, a klub első nagy tornára utazó játékosa vagy. Gondoltál erre anno, mikor megérkeztél, hogy alig fél év után már behív a kapitány?

– Őszinte leszek, akkor még nem gondoltam volna, de ahogy haladtunk előre az időben, egyre inkább hittem ebben. Amikor szóba került, hogy Kecskeméten folytassam a pályafutásomat, akkor a klubvezetés, illetve Szabó István is nagyon akart, maximálisan bíztak bennem. Ezért most is nagyon hálás vagyok. Minden innen indult számomra az NB I-ben, köszönettel tartozom ezért a tulajdonos úrnak, a vezetőségnek, a stábnak, a szurkolóknak, tényleg mindenkinek, aki a klubért dolgozik. Nélkülük, ez nem jöhetett volna össze.

– Kitűnő éved volt, 35 tétmeccsen 12 gól és 9 gólpassz, válogatott sikerek. Te a kritikus típus vagy magaddal szemben, vagy erre azért te is tudtál csettinteni?

– Mondjuk úgy, hogy megvan az eredménye ennek az idénynek, hiszen utazhatok az Eb-re, de természetesen vannak olyan mérkőzések és szituációk, amiket utólag máshogy oldhattam volna meg. Hiányérzet viszont az összkép alapján nincs bennem. Sok gólra, mérkőzésre szívesen tekintek vissza, a legközelebbi az Újpest elleni teljesítményem, ami úgymond bebiztosította talán a meghívómat is.

– A Paks elleni mérkőzésre szülőfaludból, Szentgyörgyvárról is érkeztek szurkolóid. Tudtál valamit előzetesen erről?

– Tudtam már róla, hogy szerveződik valami, mert az egyik gyerekkori barátom elmondta, azt viszont nem tudtam, hogy ilyen sokan eljönnek. Nagyon örültem neki, hogy ennyien megleptek, sokan gratuláltak onnan is, de igazából mindenhonnan. Őket is szeretném jó teljesítménnyel képviselni.

– Jön a ZTE elleni idényzáró, miként várod a találkozót?

– Ugyanúgy készülünk, mint az idényben bármikor. Tisztában vagyunk vele, hogy ez lesz az idényzáró, éppen ezért is szeretnénk úgy szerepelni, hogy azzal mindenkinek örömet okozzunk. Elsősorban a közönségre gondolok itt, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy elégedetten mehessenek haza a lefújás után.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók