A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Hosszú idő után találkozunk újra a Soroksárral

A KTE HUFBAU vasárnap 19 órás kezdéssel a Soroksár SC-t fogadja a Széktói Stadionban, ennek apropóján kicsit visszatekintettünk, mit is kell tudni aktuális ellenfelünkről.

A Soroksár SC-t 1999-ben alapították, és a klub rövid úton el is jutott a harmadosztályig a 2000-es évek elejére, majd a különböző átszervezések eredményeként az NBII-ben folytathatta az egyesület 2005-től. A „Sori” 2008-ban kiesett, majd 2013-ban és 2014-ben is megnyerte az NBIII-as bajnokságot, a feljutás óta stabil tagja a másodosztálynak. Az első tízből egyetlen alkalommal sem csúszott ki a klub, a legjobb eredményük a 2017-es negyedik hely, míg az előző szezont nyolcadikként fejezték be.

Erőteljesen kötődnek az FTC-hez is szakmailag, ez a játékoskereten is látható, sok fiatal érkezett hozzájuk kölcsönbe, illetve korábbi Fradi játékosok is szép számmal találhatóak a keretben, a legnagyobb név egyértelműen Gyömbér Gábor. A csapat edzője sem tagadhatja meg zöld-fehér múltját, Lipcsei Pétert senkinek sem kell bemutatni, a Soroksárt 2017 óta irányítja. A bajnokságot egy 0-0-os döntetlennel kezdték Siófokon. 

Soroksár – KTE meccseket legutóbb a 2005/2006-os szezonban rendeztek, akkor is a másodosztályban. A fővárosban akkor 2-1-es hazai siker született, míg a Széktói Stadionban Potemkin és Balla góljaival 2-2-es döntetlen lett a találkozó vége.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók