A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Hoztuk a kötelezőt Szegeden

A KTE HUFBAU az NB III. közép csoport 34. fordulójában a Szegedi VSE vendége volt. Az első félidőben eldöntöttük gyakorlatilag a pontok sorsát, így fontos három ponttal gazdagodtunk.

Gyakorlatilag az első perctől mezőnyfölényt harcoltunk ki, alig három minutum elteltével Vágó egy életerős átlövéssel meg is dolgoztatta Molnár kapust. A Szeged csak időnként tudott kijönni, akkor viszont igyekezetek minden támadást lövéssel lezárni, ezek közül a legveszélyesebb Pócs kísérlete volt, aki a 8. percben egy pontrúgás után elé fejelt labdát lőtt fölé nagyjából tíz méterről. Bár sokáig fölényben voltunk, a lövések hiányoztak a játékunkból, amikor viszont rászántuk magunkat, akkor rögtön eredményesek is voltunk. A 34. percben Károly szabadrúgását piszkálta a lécre a kapus, de a kipattanót Koszó az üres kapuba fejelte (0-1). A félidő végéig hasonló mederben csordogált a meccs, majd a 44. percben megdupláztuk előnyünket, az ismét kezdőbe kerülő Kotroczó egy levegőből lehulló labdát vágott kapásból a bal alsóba (0-2).

Fordulás után igyekeztünk tartani a tempót, illetve a koncentrált futballt, a 48. percben Kotroczó közeli lövését nagy bravúrral védte Molnár. Az 55. percben megint ők csaptak össze, Ludasi beadásából ifjú szélsőnk vette célba a kaput, de a szegedi hálóőr ebbe még belekapott, pechére Puskás Zoltán a kapuba pofozta a játékszert közelről (0-3). A három pont sorsa ezzel eldőlt, a folytatásban is jól tartottuk kézben a mérkőzést, melynek hajrájában két U19-es fiatal, Jakó Dávid és Kuchta Benedek is bajnokin debütálhatott.

Csapatunk ezzel továbbra is második a tabellán, de hátrányunk egy pontra csökkent a Dabassal ikszelő Iváncsával szemben. Legközelebb szerdán 18:00-kor a Taksonyt fogadjuk a Széktói Stadionban, fontos információ a meccshez, hogy a klubvezetés úgy döntött, ingyenessé teszi a belépést. 

Szegedi VSE – KTE HUFBAU 0-3 (0-2)

Mórahalom, v: Gál Péter (Zsákai Milán, László István Sándor)

SZVSE: Molnár – Kormányos, Pócs (Papp 75.), Csamangó, Csanádi, László (Tóth 63.), Bakó (Bodor 63.), Oláh (Fülöp 87.), Dóra, Kelemen V., Zana. Vezetőedző: Paksi Péter

KTE: Mészáros – Kotroczó (Nagy 65.), Grünvald, Károly (Pantelisz 78.), Puskás Z. (Gál 65.), Szalai, Koszó, Vágó (Kuchta 87.), Ludasi, Puskás G., Constantinescu (Jakó 78.). Vezetőedző: Szabó Tibor

Gólszerzők: Koszó (34.), Kotroczó (44.), Puskás Z. (55.)

Sárga lap: Kelemen V. (32.), Kelemen B. (56.) ill. Puskás Z. (58.)

Paksi Péter, a Szegedi VSE vezetőedzője: - Úgy érzem, hogy az első félórában stabilan védekeztünk a jobb játékerőt képviselő bajnokaspiráns ellen. Utána szinte a semmiből kaptunk két gólt, ezzel meg is alapozták a második félidőt. Fordulás után már nem volt bennünk kreativitás és erő, valójában csak egy helyzetig jutottunk. Ami bosszant, az a játékvezetők ténykedése, mert nem egyenlően mért bennünket, amire a Kecskemét nem szorult rá. Szerintem az első gól erősen lesgyanús, illetve két szabálytalanság után is megsérült egy-egy játékosom, amiért még csak sárga lap sem járt. Ettől függetlenül gratulálok a Kecskemétnek!

Szabó Tibor, a KTE HUFBAU vezetőedzője: - Az első lépést megtettük, behúztuk a három pontot, annak is örülök, hogy nem kaptunk gólt. Sok munkát tettünk bele a meccsbe védekezésben és támadásban is. Nem játszottunk extra jól, de hoztuk a mérkőzést, ez volt a legfontosabb.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók