A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Igazi mumusa vagyunk a Vasasnak

Vasárnap 19 órakor a Vasas vendége lesz a KTE HUFBAU a Merkantil Bank Ligában, ennek apropóján kicsit visszatekintettünk a két csapat közös múltjára.

Silye és Radó a Vasas húzóemberei

A Vasas az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező klub jelenleg a másodosztályban, hiszen az angyalföldiek megannyi korszakos sztárt adtak a magyar futballnak, emellett 1911-es megalapításuk óta 6-szor NBI-es bajnoki címet, 4-szer Magyar Kupát nyertek, illetve 6 alkalommal a Közép-európai Kupa (Mitropa Kupa) is vitrinjükbe került. A Vasas a 40-es évek óta gyakorlatilag folyamatosan az élvonalban szerepelt apró megszakításokkal, legutóbb 2018-ban búcsúzott, azóta egyszer negyedik, kétszer harmadik lett az együttes a másodosztályban. Idén is egyértelműen a feljutás a célja Kuttor Attila együttesének, ehhez rendkívül rutinos és erős állomány adott.

Több kecskeméti kötődésű játékosa is van keretüknek, hiszen Szivacski Donát, Terbe Botond és Pekár László éppen a KTE utánpótlásából kilépve lett profi játékos, míg Szalai József éppen a Vasastól tért vissza hozzánk kölcsönbe felnőtt rutint szerezni.

A másodosztályban a 2003/2004-es idényben találkoztak a felek, akkor idegenben 1-0-ra kikapott csapatunk, míg Kecskeméten 0-0-os döntetlen lett a vége. Az NBI-ben nyolc meccset játszottunk mostani ellenfelünkkel, és igazi mumusok lettünk számukra, hiszen 2 döntetlen mellett 6 KTE győzelem született. Utoljára 2012 áprilisában játszottunk a Vasassal, ugyancsak idegenben, akkor 4-2-re nyertünk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók