A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Igazságos döntetlen a Debrecen ellen

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában a Debreceni VSC-t fogadta a Kecskeméti TE a Széktói Stadionban, ismét telt ház előtt. A mérkőzés 50 percig a lila-fehérek akarata szerint alakult, két góllal is vezettek, ám a végén kiharcolta a döntetlent a DVSC.

A mérkőzés első próbálkozására csupán két percet kellett várni, Banó-Szabó ballábas kísérlete kerülte el a kaput. A DVSC Szécsi gyenge fejesével válaszolt erre a 4. percben. A vendégek keményen kezdtek, olyannyira, hogy több durva belépőért is villant a sárga. Bódi szabálytalansága után Belényesit sérülés miatt le is kellett cserélni a félidő derekán. Ekkor viszont már vezetett a Kecskemét, hiszen Nagy Krisztián volt eredményes a 13. percben. A jobboldali hátvéd egy röviden kapott passzra csapott le agilisan, jól továbbította a tizenhatoson belülre, ahol Tóth Barna és Banó-Szabó is hozzáért, majd Nagyhoz került vissza, aki elvitte Gróf mellett, és az üres kapuba gurított, 1–0. Négy perccel később komoly egyenlítési lehetőséget puskáztak el a cívis városiak, Dzsudzsák beadására Varga József érkezett, ám közelről fölé lőtt. A 27. percben egy villámgyors támadást vitt végig a KTE, a kapustól két passzal jutottak el nagy helyzetig, azonban Banó-Szabó középre ívelt labdáját Tóth Barna nem tudta befejelni. A szünetig az eredmény már nem változott.

A második játékrész elején rögtön gólnak örülhettek a hazai szurkolók. Banó-Szabó fordult kapura, nagyszerű cselekkel verekedte be magát a tizenhatoson belülre, majd a kapus mellett gyönyörűen pöccintette el a labdát, 2–0. Kétgólos hátárnyban kezdett éledezni a DVSC, előbb az 51. percben Babunski kísérletezett fejjel, majd az 56. perben ő passzolt élesen középre, a beadására Szécsi érkezett, aki szépíteni tudott, 2–1. Maradt lendületben a Debrecen, Draskovics és Kiziridisz fejese, valamint Ferenczi lövése is mellé ment, ráadásul Banó-Szabót is sérülés miatt kellet lecserélni, így többet nem tudott már változtatni Szabó István a hajrában. A 87. percben végül összejött az egyenlítés a vendégeknek, Varga József elé csorgott le a labda, a védekező középpályás távoli lövése megpattant egy védőn, így védhetetlenné vált Varga Bence számára, 2–2. A ráadásban mindkét csapat előtt adódott meccslabda, azonban maradt a döntetlen.

Kecskeméti TE – Debreceni VSC 2–2 (1–0)

Kecskemét, 2527 néző, Vezette: Görög Márió (Szert Balázs, Horváth Zoltán)

KTE: Varga B. – Nagy K., Szabó A., Belényesi (Rijáskó 36.), Szalai G., Zeke – Vágó, Szuhodovszki, Katona B. (Szabó L. 56.) – Banó-Szabó (Sági 69.), Tóth B. Vezetőedző: Szabó István

Debrecen: Gróf – Kusnyír, Dreskovics, Lagator, Ferenczi – Varga J., Neofitidisz (Manrique 62.), Dzsudzsák – Bódi (Sós 72.), Szécsi (Kiziridisz 72.), Babunski (Bárány 80.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevics

Gólszerző: Nagy K. (13.), Banó-Szabó (48.), ill. Szécsi (56.), Varga J. (87.)

Sárga lapok: Rijáskó (52.), ill. Bódi (2.), Neofitidisz (6.), Lagator (26.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók