A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Indul a kupa, megyei szinten meghatározó klubhoz látogatunk

Vasárnap 15 órakor már MOL Magyar Kupa mérkőzést vív a KTE HUFBAU, ellenfelünk a Borsod megyei élvonalban szereplő BTE Felsőzsolca lesz idegenben.

A Zsolca igen tekintélyes múltra tekinthet vissza, hiszen már a 30-as évektől létezik szervezett futball a településen. A Miskolctól néhány kilométerre fekvő, nagyjából 6500 főt számláló kisváros életében most is fontos szerepet játszik a futball. Az együttes folyamatosan a megyei bajnokságokban szerepelt, először 2006 és 2008 között tudtak eltölteni két szezont az NBIII-ban. A kiesés után egészen megye II-ig zuhantak vissza, de 2010 óta már folyamatosan a negyedosztály tagjai. Nem mondhatni, hogy szerencsések lennének, hiszen 2014 és 2018 között négyszer lettek zsinórban ezüstérmesek, az ötödiket éppen a mögöttünk hagyott szezonban gyűjtötték be, így az újabb bajnoki cím és feljutás egyelőre várat magára. Ebben a szezonban egyelőre négy meccset játszottak le, két győzelem mellett egy-egy döntetlen és vereség a mérlegük, ami a 8. helyre elég jelenleg.

A MOL Magyar Kupában már két kört kellett sikerrel venniük, hogy idáig eljussanak. Az első körben rögtön egy nagy vadat ejtettek, hiszen 0-0 után büntetőkkel búcsúztatták az NBIII-as Salgótarjánt, majd ezt követően a Gyöngyös otthonában nyertek 3-2-re.

Keretük elsősorban helyi kötődésű játékosokból áll, sok fiatallal, Miskolc közelsége révén nem meglepő, hogy nagyon sokan a DVTK utánpótlásában is megfordultak korábban.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók