A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Indul a szezon, a Vasast fogadjuk

Már tényleg csak órák választanak el bennünket a rajttól, szombaton 17:45-kor a Vasas elleni hazai mérkőzéssel kezdetét veszi az OTP Bank Liga 2022/2023-as idénye. A két újonc csatája igazán pikánsnak tűnik.

A Kecskeméti TE hét, míg a Vasas négy esztendő után tér vissza az NB I.-be, így az nyugodtan kijelenthető, hogy mindkét klub sokat böjtölt, hogy újra a legjobbak közt legyen. Az angyalföldiek „csak” az NB II.-ben küzdöttek a visszatérésért, míg kecskeméti szempontból a negyedosztályból küzdötte fel magát ehhez mérten rövid idő alatt a klub. Az NB I.-ben kecskeméti dominancia figyelhető meg, hiszen 2008 és 2012 között nyolc meccsből hatot nyert meg a KTE, döntetlen is csak kétszer született. Az NB II.-ben tavaly a Vasasnak ment jobban, a hazai 1-1 után Kecskeméten 1-0-ra nyerni tudtak.

A két klub más és más koncepció mentén dolgozik, a Vasas kizárólag magyar játékosokban gondolkodik, ám az elérhető legjobbakban, keretük tele volt válogatott múlttal rendelkező játékossal már tavaly is. Nyáron péládul Hidi Patrik, Baráth Botond és Novothny Soma érkezett a teljesség igénye nélkül, míg az utolsó pillanatban Holender Filip is csatlakozott. Kecskeméten a fiatalságban bíznak, a keret átlagéletkora is szemtelenül alacsony, ami érezhető az NB I.-es meccsek számán is, de a klub filozófiájába jól illeszkedik Banó-Szabó Bence. Zeke Márió, Varga Ádám vagy éppen Katona Máté is. Érkezett rutin is persze, a montenegrói válogatott Uros Djuranovics a szerb liga egyik legjobb góllövője volt az előző szezonban.

 – A Vasas egy szisztematikusan összerakott csapat, nem véletlen a tavaszi menetelésük és a bajnoki címük sem, amihez én is gratuláltam. Biztos vagyok benne, hogy azt a munkát fogják tovább vinni, amit Kuttor Attilával tavaly elkezdtek, nem akarnak más típusú játékot játszani. Megvan a labdakihozataluk, a játékfelépítésük, a széleken rendkívül jól nyitják meg a területeket, egy az egyben is nagyon erősek. Szeretik birtokolni a labdát. Jó nevű játékosokat igazoltak, elég csak Hidi, Baráth vagy éppen Novothny nevét említeni. Erős a keretük, rendre két csapattal álltak ki a felkészülés alatt is. Igyekeztünk nyomon követni őket, amennyire erre lehetőségünk volt, de a tavaszi meccseik jó kiindulópontot jelentenek. Szeretnénk természetesen ponttal, pontokkal indítani az új NB I.-es időszakot, bízom benne, hogy ezt szép számú közönség előtt kezdhetjük meg, és nem ragadunk be – mondta a meccs kapcsán Szabó István vezetőedző.

Szurkolói információk

Jegy- és bérletárak, illetve részletes szurkolói információk a mérkőzés kapcsán ITT olvashatóak.

Az elővételes vásárlási lehetőség a jegymester.hu oldalán, illetve szombaton 10-12 óráig a Széktói Stadionban is élni fog, a jegypénztárak egy órával a kezdés előtt, 16:45-kor nyitnak majd ki.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók