A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Indul a tavaszi szezon, Pakson kezdünk!

Elstartol a tavaszi szezon az NBIII-ban, a KTE HUFBAU a Paks II. vendégeként lép pályára vasárnap 11:00-kor. Ősszel 3-0-ra nyert hazai pályán Gombos Zsolt csapata, ám azóta sok idő telt el, és ahogy az NBI-es tartalékok esetében mindig, úgy most is kérdés, kik játszhatnak vissza a „nagyok” közül.

A Paks II. több NBI-es tartalékhoz hasonlóan nyáron állt össze, miután a klub élt a csapatindítás lehetőségével az NBIII-ban. Ahogy az egy tartalék esetében megszokott, elsősorban fiatal, jobbára utánpótláskorú játékosokra építenek, ennek tükrében természetes is, hogy a szezon első fele inkább a rutinszerzésről szólt számukra. Az ősz végére viszont abszolút kiegyenesedett az együttes, végül 30 pontot szerezve a 10. helyen zártak. A fejlődésüket igazolják a felkészülési eredmények is, hiszen csak az FTC II. ellenében szenvedtek vereséget, öt további fellépésükön veretlenek maradtak. A két csapat őszi meccsét ősszel meglehetősen simán nyerte meg a KTE HUFBAU 3-0-ra, most azonban szeretné szorosabbá tenni a meccset Kindl István csapata.

Kindl István (vezetőedző, Paksi FC II.): - Nemcsak a kincstári optimizmus mondatja velem, hogy jól sikerült a felkészülésünk. Fiataljaink töretlenül fejlődtek, kiváló edzőmeccseket tudtunk játszani. Sajnos néhány komoly sérülés hátráltatta, illetve hátráltatja a helyzetünket továbbra is. A mi szemszögünkből szerintem nem szabad kiindulni az őszi meccsből, akkor még nagyon „gyerekcsapat” voltunk, tulajdonképpen három héttel előtte állt össze a keretünk. Fiataljaink azóta véleményem szerint teljes értékű NBIII-as játékosokká váltak, bízom benne, hogy nem leszünk annyira alárendelt szerepben, mint ősszel.

Gombos Zsolt számára ez a felkészülés sokkal nyugodtabban telhetett, mint a nyári, hiszen akkor gyakorlatilag teljesen új csapatot kellett építenie, míg most minimális mozgás mellett, kész játékosokat kellett csak beillesztenie a már meglévő gépezetbe. Koszó Balázs a védelemben, Nagy István a középpályán bővítheti a variációs lehetőségeket, illetve érkezett a 17 éves balhátvéd, Kotroczó Péter is a Fraditól. A távozók oldalán a Vasashoz igazoló Szalai Józsefen kívül, csak a sérülések miatt keveset játszó Kerekes Krisztián neve szerepel. A KTE HUFBAU 6 győzelemmel és 2 vereséggel zárta a felkészülést, az elvégzett munkával elégedett is Gombos Zsolt, csak azt sajnálhatja, hogy Kis Balázs hosszabb időre kidőlt.

Gombos Zsolt (vezetőedző, KTE HUFBAU): - Úgy érzem, hogy mindenre felkészültünk, azzal nem foglalkozunk, hogy ki játszik majd náluk. Aki ott lesz, ott lesz, ez valóban kiszámíthatatlan a tartalékcsapatoknál. Képben vagyunk a Paks II. stílusát illetően, láttuk meccsüket, igyekeztünk kielemezni őket. Kindl Istvánt egy szimpatikus és jó edzőnek tartom, már láttam a nyilatkozatát is. Az őszi vereség után úgy készülnek, hogy szeretnének revansot venni, ezért biztosan kettőzött erővel futballoznak majd ellenünk, ahogy egyébként azt minden csapat teszi az éllovas ellen. Ez természetes, úgyhogy biztosan nehéz mérkőzés lesz, de jó állapotban van a csapat. Taktikusan kell futballoznunk, jó teljesítmények kellenek, illetve mindenkinek oda kell tennie magát, ebben az esetben meg tudjuk nyerni a mérkőzést.

A mérkőzés 11:00-kor kezdődik Pakson, továbbra is zárt kapuk mögött. A találkozóról szöveges eseménykövetéssel jelentkezünk a KTE Twitter oldalán.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók