A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Interjú: Bemutatkozik Bagó Patrik

Augusztus 4-én már elstartol a bajnokság a Kecskeméti TE számára, a Taksonyt fogadjuk majd 17:00-kor a Széktói Stadionban. A szezonnyitóhoz közelítve itt az ideje bemutatni új igazolásainkat, a sort új jobbhátvédünkkel, a 24 esztendős Bagó Patrikkal kezdtük, aki 10 szép paksi év után tért vissza Bács megyébe.

Bács megyei srác vagy, de nagyon fiatalon elkerültél Paksra, ahol hosszú időt töltöttél el. Kicsit mesélj kérlek az eddigi pályádról!

Kalocsán születtem, a Méhecskékben kezdtem el ismerkedni a futballal. Elég korán, 13 évesen kerültem át Paksra, ahol 10 szép évet töltöttem el. U15-től U21-ig végig jártam az utánpótlás korosztályokat, innen kerültem fel az NBI-es kerethez. Három év alatt Ligakupa és Magyar Kupa meccseken játszhattam, illetve kispadig jutottam az NBI-ben, emellett a tartalékoknál stabilan játszottam az NBIII-ban. Innen kerültem végül Kecskemétre.

Ilyen hosszú idő után nem könnyű váltani, gondolom te is alaposan átrágtad, hol is folytasd. Miért esett a választásod Kecskemétre?

Valóban nehéz volt otthagyni Paksot, mert jól éreztem magam, sokat is köszönhetek a klubnak. Nyáron a vezetéssel úgy döntöttünk, hogy a hátralévő egyéves szerződésemet felbontjuk, hogy könnyebben tudjak eligazolni. Szabó Tibor keresett meg ezt követően, felvázolta a terveket, amik nekem nagyon szimpatikusak voltak. A KTE egy patinás, NBI-es múlttal rendelkező klub. Adott a stáb, a stadion, a körülmények, és a közeljövő konkrét tervei is.

Akadnak azért Pakson kecskeméti kötődésű személyek is, így például Bertus Lajos, vagy éppen Tököli Attila. Kikérted esetleg a véleményüket?

Jóban vagyok velük, de erre nem került sor, mert amikor eljöttem Paksról, akkor még nem volt rögtön képben Kecskemét. „Töki” egyébként már az elején mondta nekem, hogyha bármilyen segítség kellene, keressem nyugodtan, de itt nem volt erre szükség. Egyértelmű döntés volt részemről, hogy Kecskeméten akarom folytatni.

Miként halad a beilleszkedés, illetve milyenek az eddigi élményeid?

Jó úton haladok, a társak nagyon barátságosak és segítőkészek a stábbal együtt. Ami a csapatot illeti, a füzesgyarmati meccset leszámítva nem néztünk ki rosszul. A játék sem ment ott még igazán, illetve hiányzóink is voltak. Az utóbbi három mérkőzésen egyre jobban összeállt a játék, reményeim szerint a Taksony elleni nyitómeccsre 100 százalékos is lesz.

Tavaly volt rálátásod erre a csoportra, hiszen a Paks II. is itt szerepelt, illetve szerepel majd most is. Milyennek látod az erőviszonyokat, illetve mi várható ettől a bajnokságtól?

Csalóka a helyzet, mert az előző évhez képest két elég erős csapattal lett kevesebb a mezőny. A Tiszakécske felkerült, Pécsen pedig gyakorlatilag szétesett a tavalyi keret, ők abszolút kiemelkedtek a közép csoportból. A Szeged-Grosics tűnik jelen állás szerint olyan klubnak, mely hasonló lehet, de bízom benne, hogy mi is ott lehetünk majd az élmezőnyben.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók