A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Interjú: Zámbó Dániel több poszton is segítheti a csapatot

Új igazolásinkat bemutató sorozatunkat Mórahalomról érkező játékosunkkal folytatjuk, aki több poszton is otthonosan érzi magát, a KTE-t pedig egy komoly előrelépésnek tekinti karrierjében.

Milyen úton kerültél Kecskemétre?

Szegeden születtem, pályafutásról tulajdonképpen onnantól beszélhetünk, hogy még nagyon fiatalon leigazolt az MTK az U15-be. Egy évet Pesten, négyet Agárdon töltöttem, majd egy váltás következett, Paksra kerültem már az U21-be. Ezt Anglia követte, ahol alacsonyabb osztályban szerepeltem. Tapasztalatnak tökéletes volt, belekóstolhattam egy más világba is. Az utóbbi két évet Mórahalmon töltöttem, mielőtt Kecskemétre kerültem.

Az NBIII-ban szerepeltél, milyen élményekkel érkeztél Mórahalomról?

Tulajdonképpen itt szereztem először tapasztalatot felnőtt szinten. Újoncként érkeztünk az első szezonra, ami nagyon nehéz volt, de végül kiharcoltuk a bennmaradást, szerintem előre is tudtunk lépni klubként. Sajnos a második év ennek pontosan az ellenkezője volt, gyakorlatilag szétesett minden, csak a megye II-ben lesz folytatás vélhetően. Sajnálom, mert kevés olyan létesítmény és hely van a megyében, mint Mórahalom. Sokat köszönhetek az erőnléti edzőnknek is, aki végig kitűnő formában tartott.

Hogyan jött képbe a KTE?

Mórahalomról úgy jöttem el, hogy szeretném magamat megmutatni egy komolyabb klubban is, dolgozott bennem a bizonyítási vágy. Ez most is változatlan, ki akarom magamból hozni a legtöbbet. Egy MTK-s edzőmön keresztül kerültem képbe, utána is jártam ezt követően a klubnak. Vonzó volt a KTE a múltja miatt is, de emellett szimpatikusnak találtam az itteni állapotokat is. Eljöttem ezt követően próbajátékra, igyekeztem bizonyítani, így most már itt lehetek. 

Több poszton is kipróbált a stáb a felkészülés alatt, neked melyik a kedvenced?

Viszonylag tükrözi a pályámat ez a téma. Az MTK-hoz középpályásként kerültem, de ott belső védőt, vagy jobbhátvédet játszottam leginkább, Mórahalmon már újra a középpályán szerepeltem. Szokták mondani, hogy ott kell játszani, ahol az edző számít rád, én a védelemben és a középpályán is otthonosan érzem magam. Jó érzés, ha oda tesznek, ahol kellek, én így tekintek erre.

Miként sikerült eddig akklimatizálódni?

A srácokkal éppen most beszéltük, hogy ez a felkészülés nagyon gyorsan eltelt. Igyekeztem én is megszokni a rendet, a szokásokat, egyre több emberrel alakul ki a kommunikáció is. Eddig kicsit megkavarta a helyzetet, hogy Röszkéről kellett járnom edzésre, de a napokban már ez is meg fog oldódni, utána még könnyebb lesz akár edzéseken túl is leülni egy kávéra. Teljesen rendben van egyébként minden, befogadtak érzésem szerint a többiek. 

Szombaton már jön a nyitómeccs a Taksony ellen. Mit vársz?

A nyitányon mindig nagyon fontos a jó kezdés, ez adhat lendületet és önbizalmat a folytatáshoz. Itthon kezdünk, ami plusz motiváció is ebben a helyzetben, remélhetőleg sokan lesznek kíváncsiak ránk, sokan buzdítanak minket, egy jó hangulatú stadionban óriási élmény játszani.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók