A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Itthon tartottuk a pontokat a Szabadkikötő ellenében

A KTE HUFBAU a bajnokság 6. fordulójában a THSE-Szabadkikötőt fogadta a Széktói Stadionban. A masszívan védekező ellenfelet az első félidő végén sikerült feltörnünk, majd a meccs végén biztossá is tettük győzelmünket.

Az már az első percekben látszott, hogy a vendégek a biztos védekezésre alapozzák játékukat, gyakorlatilag minden mezőnyjátékosuk a saját térfélen tartózkodott. Az első lehetőség Hegedűs előtt adódott negyedóra elteltével, de éles szögből már nem tudott kellő erőt adni a lövésbe. A 20. percben Asztalos fejese szállt fölé, majd a semmiből a vendégeknek is volt egy helyzete, a lecsorgó labdát azonban Tóth közelről Mészárosba lőtte. Az utolsó tíz percre érezhetően nagy nyomás alá került a THSE kapuja, ám Patvaros fejese még a lécen csattant. A 37. percben megszereztük a vezetést, Hegedűs beadását Asztalos csúsztatta meg, majd középen Nánási érkezett, aki ballal a kapuba helyezett (1-0). A félidő végén akár be is biztosíthattuk volna vezetésünket, de Nánási elől a kapu torkából fejelt ki egy beadást a védő, majd a lefújás előtt Hegedűs lőtt fölé jó cselek után.

Fordulás után mezőnyben csordogált a játék, majd a semmiből Patkós került helyzetbe, aki közelről az oldalhálóba lőtt. A 67. percben Vágó találhatott volna be első labdaérintésből, de fejese pont középre ment, így védett Czerula. A 79. percben majdnem összehoztunk egy gól hátul, a rossz kommunikáció eredményeként Gelencsér vezethette kapura a labdát, de hosszan tolta el Mészáros mellett, majd a visszaérő Asztalos tisztázott. A hajrában okosan tartottuk a labdát, majd a meccs utolsó mozzanatával el is dőlt a három pont sorsa, Erdei ugorhatott ki egyedül, ziccerét gólra váltva (2-0).

KTE HUFBAU – THSE-Szabadkikötő 2-0 (1-0)

NBIII. közép csoport, 6. forduló

KTE: Mészáros – Kéri, Nánási, Asztalos, Grünvald – Patvaros, Hirman, Karacs (Vágó 66.) – Tamaskó (Erdei 63.), Vladul (Babolek 85.), Hegedűs.

THSE: Czerula – Molnár, Gál, Markos, Szabó M. – Füzy, Tóth B., Liska (Tóth Sz. 80.) – Varga (Patkós 46.), Tóth R. (Gelencsér 53.), Gere.

Gól: Nánási (37.), Erdei (93.) 

Sárga lap: Patvaros, Hegedűs, Erdei ill. Tóth B. 

Zoran Kuntics (KTE HUFBAU): Fontos volt a három pont megszerzése ma, erről beszéltem a meccs előtt is. Az ellenfél kemény védekezésből indult ki, vártak a pontrúgásokra, illetve a nagy bedobásokra támadásban. Jól működött a védekezésük, de volt pár helyzetünk, összességében megérdemelten nyertünk. Örülök annak, hogy akik ma lehetőséget kaptak, azok éltek vele, gondolok itt például Asztalos Dávidra, aki a mezőny legjobbja volt, vagy Erdei Andrisra, aki gólt szerzett. Nehéz meccs volt, de megmutattuk, hogy jobb csapat vagyunk.

Gál Szabolcs (THSE-Szabadkikötő): Nehéz helyzetben voltunk, hiszen a vezetőedzőnk kapott egy sokkal jobb lehetőséget, amit el is vállalt. Még nem találtuk meg a megfelelő megoldást, de erre remélhetőleg minél előbb sor kerül. Az volt a legfontosabb, hogy zártan védekezzünk, ismertük a Kecskemét erősségeit, készültünk is rá. Amit megbeszéltünk, azt meg is csináltuk, de egy balról belőtt labdánál rosszul védekeztünk. A második félidőre jobban kinyíltunk, volt is egy hatalmas lehetőségünk, de sajnos nem sikerült egyenlíteni.

Szerző: Nyitray András (fotó: Kiss Tamás/kesport.hu)

Média partnerek
Támogatók