A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Jakab Dávid örül góljainak, de a csapat sikere fontosabb

A KTE HUFBAU középpályása kifejezetten jó formában van, hiszen az utóbbi két mérkőzésen háromszor talált a kapuba. Góljainál sokkal többet jelent számára a győzelem, kifejezetten utál veszíteni. Vasárnap 19:00-kor a Majost fogadjuk a Széktói Stadionban, ennek apropóján is beszélgettünk Jakab Dáviddal.

Egy vereség mindig fájó, de ha már becsúszik, fontos tanulni belőle. A Vác elleni vereség után kétszer nyertetek, kilenc gólt lőtteket. Sikerült?

Már a Fradi elleni vereség után is voltak komoly beszélgetések, nem akartunk még egy pofonba beleszaladni, de talán kellett ez is, hogy ebből is tanuljunk. Mondhatjuk, hogy a Vác akkor szerencsével fordított, de ez is a futball része, kis szerencse mindig kell. Azt érzem a csapaton és magamon is, hogy tanultunk ebből, és talán egy jó széria kezdete lehet ez. Az azért nem véletlen, hogy 6 forduló alatt 18 gólt lőttünk, ettől persze két lábbal a földön járunk, tudjuk, hogy mi a dolgunk.

Hódmezővásárhelyen magabiztos játékkal gyűjtöttétek be első pontjaitokat idegenben, vízválasztó volt?

Ahogy itthon teljesítettünk eddig, annak alapnak kell lennie, idegenben szerényen, de tekintéllyel kell felmennünk minden pályára. A feljutást céloztuk meg, ennek megfelelően beszélnek rólunk, de ezt meg is kell mutatnunk. Most sikerült.

Megszerezted első góljaidat lilában, rögtön hármat az utolsó két meccsen. Fontos mozgató rugója lettél a csapatnak, kicsit támadóbb szerepkörben is futballoztál az Újpest és a HFC ellen. Vártad már ezeket a gólokat, pláne annak tükrében, hogy hatalmas bizonyítási vággyal érkeztél Kecskemétre?

Örülök, miért is ne örülnék ezeknek a góloknak? A legőszintébben mondom azonban, hogy nekem sokkal fontosabb az, hogy győzni tudjunk. Nagyon utálok veszíteni. Elég sok poszton kipróbáltak már korábbi edzőim is, ennek örülök, hiszen ez a bizalom jele. Ott törekszem a maximumra, ahol számítanak rám, nekem az a lényeg, hogy a pályán legyek és nyerjünk.

Jön a sereghajtó Majos elleni hazai meccs. Az ilyen kötelező meccsek is tudnak nehezek lenni, nyilván az a cél, hogy ez ne így legyen, de hogyan készültök?

Senkit, semmilyen körülmények közt sem szabad lebecsülni, a Majosról olyan információkat kaptunk, amik ezt csak erősítik bennünk. Nekünk elsősorban magunkkal, a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, hogy minden mérkőzésen a győzelemért harcolhassunk, hiszen ez a célunk. Elkezdtünk egy jó szériát, jó lenne ezt vasárnap is folytatni.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók