A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Jászberényi sikerrel indult a felkészülés

Szerdán Jászberényben játszotta első felkészülési mérkőzését a KTE HUFBAU. Csapatunk gyorsan a munka közepébe csapott, hiszen alig három edzés után, próbázókkal, friss igazolásokkal, illetve több fiatallal kiegészülve léptünk pályára, ám ezzel együtt is sok pozitívumot láthatott a játékban Gombos Zsolt.

A nagy meleg ellenére jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat bátor játékra törekedett. Az első lövés Asztalosé volt, majd Urbán lövése halt el a blokkban egy szöglet után, amit aztán két hazai lehetőség követett, Lékainak azonban nem kellett védenie. Jó 20 perc elteltével Grünvald ziccere maradt ki, majd Pantelisz beadása után Tóth lőtt fölé közelről. A 31. percben már Pantelisz tesztelte a kapust, majd egy közvetett szabadrúgást Károly próbált laposan a kapuba préselni, az ekkor folyamatosan érkező kecskeméti rohamokat Ludasi mellé pattogó, balos átlövése zárta. A 36. percben erősen véleményesnek mondható büntetőt fújt be a hazaiaknak a játékvezető, amiből meg is szerezte a vezetést a Jászberény (1-0). Ennek ellenére nem tört meg a lendületünk, Pantelisz, Asztalos és Károly is lövéssel próbálkozott, végül a 45. percben ki is egyenlítettünk: egy kis szöglet után Pantelisz húzott befelé, majd jobbal a hosszú felsőbe lőtt (1-1).

Szünetben gyakorlatilag teljes sort cserélt mindkét együttes, nálunk is beálltak a fiatalok. Kevesebb helyzetünk adódott ugyan, de ezeket kíméletlenül kihasználtuk, köszönhetően Szalai Józsefnek. Ifjú támadónk előbb az 51. percben lépett be jól a tizenhatoson belülre, majd pókhálózta ki a hosszú felsőt (1-2), 10 minutummal később aztán egy labdaszerzést, illetve jó cseleket követően 16-ról lőtt a jobb alsóba (1-3). Az ivószünet után azért fáradni látszott már megfiatalított csapatunk, de a kapuban szenzációs napot fogott ki Mészáros Dávid, aki szabadrúgást, távoli bombát, illetve ziccert is fogott a hajrában, az utolsó pillanatokban ráadásul a kapufa is vele volt, így a szépítés ugyan sikerült a hazaiaknak, de egyenlíteni már nem tudtak. 

Jászberény – KTE HUFBAU 2-3 (1-1)

Edzőmeccs, Jászberény

KTE: Lékai – Erdős, Gál Sz., Urbán, Grünwald, Asztalos, Daróczi, Ludasi, Károly, Pantelisz, Tóth. 

Szünetben beállt: Mészáros, Szalai J., Gyarmati, Bodor, Vágó, Edmilson, Faragó, Tomisics, Fehér.

Gólszerzőink: Pantelisz, Szalai J. (2) 

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU, vezetőedző): Az eredménnyel elégedett vagyok, a srácoknak elmondtam, hogy akárki is az ellenfél, edzőmeccseken is győzelemre fogunk játszani, mindig ez lesz a cél. Az már egy másik dolog, hogy kaptunk két gólt, egyik legfontosabb feladatunk, hogy a bajnokság kezdetéig minimalizáljuk ezt a számot. Ettől függetlenül elégedett vagyok, csapatszinten is láttam szép akciókat, illetve meggyőző egyéni teljesítményeket. A jó egyéni teljesítmények mellett voltak gyengébbek is, becsúsztak hibák, de a futball ilyen. Azon vagyunk, hogy ezeket folyamatosan csökkentsük, illetve az erényeinket erősítsük. A felkészülés fő feladata, hogy győztes mentalitású csapatot alakítsunk ki, nekünk minden meccsen nyomás alatt kell majd játszanunk, minden mérkőzést meg kell nyernünk! 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók