A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Jó eredménnyel indult a felkészülés

A Kecskeméti TE a nyári felkészülési időszak első edzőmeccsén az NB II-es Békéscsabát fogadta. Az érezhető fáradtság ellenére, sikerült győzelemmel zárni a találkozót.

Hazai szempontból igen nehéz volt a mostani időszak a játékosoknak, hiszen még péntek délelőtt is edzést vezényelt a stáb, így összesen nyolc tréning után jöhetett a találkozó. Érezhető volt, hogy fizikálisan és fejben is kicsit tompább az első félidő első felében a csapat, melyben sok fiatal is helyet kapott. A 8. percben Kersáknak kellett védenie egy közeli próbálkozást, majd az érezhetően frissebb vendégek a 25. percben előnybe is kerültek. Győri Ábel szabálytalankodott a tizenhatoson belül, majd Németh lőtte be a büntetőt (0-1). A folytatásban egyre inkább elkapták a fonalat a kecskeméti játékosok, a 32. percben Szuhodovszki tesztelte a kapust. A félidő hajrájában megszületett az elő hazai gól is, Katona ugyan elesett védője mellett, de azonnal fel is pattant, beadását aztán Belényesi piszkálta a kapuba (1-1). A szünet előtt még Szuhodovszki távoli lökete okozott izgalmakat, de a vendég portás a helyén volt.

A második félidőt jobb iramban kezdte a KTE, rögtön Rjasko fejese volt veszélyes. Az 58. percben szépségdíjas gólt láthattak a Műkertvárosi Sportcentrumba kilátogató drukkerek, a kitűnően játszó Katona ugyanis 22 méterről, a kapufa érintésével pókhálózta ki a bal felső sarkot (2-1). A félidő közepén volt egy jó periódusa a Békéscsabának is, a 70. percben aztán egy beadás mindenki előtt elpattogott, a hosszún érkező Fazekas pedig a kapuba fejelt és egyenlített (2-2). A hajrában megint a kecskeméti akarat érvényesült, Sági beadása után már Tóth Barna is betalálhatott volna. A 78. percben aztán kialakult a végeredmény, miután Nagy beadását Rjasko bólintotta a berobbanó Szalai elé, aki nem is hibázott (3-2). A folytatás már a szlovéniai edzőtáborban következik.

Kecskeméti TE – Békéscsaba 3-2 (1-1)

Felkészülési mérkőzés

KTE (1. félidő): Kersák – Katona M., Győri Á., Belényesi, Pejovics, Grünvald – Bodor Z. (Buna), Szuhodovszki, Meskhi – Győri B., Djuranovics.

KTE (2. félidő): Varga Á. – Buna (Sági), Szabó A., Rjakso, Szalai G., Zeke – Vágó, Nagy K., Katona B. – Szabó L., Tóth B.

Szabó István, a KTE vezetőedzője: – Két célunk volt, az első az, hogy mindenki 45 perces terhelést, kapjon, a másik, hogy ne legyen sérülés. Az első megvalósult, sajnos a második nem teljesen egy kisebb rándulás miatt, ennek nem örülök, de nyolc edzésen és egy meccsen vagyunk túl már a héten. A Békéscsabának köszönjük, hogy elvállalták ezt a mérkőzést, hiszen tulajdonképpen beugrottak az utolsó pillanatokban. A játékunk ehhez az időszakhoz képest megfelelő volt egy jó NB II-es csapat ellen. Az első félidőben sok fiatal volt a pályán, nekik türelem és sok foglalkozás kell. A második játékrészben már összeszokottabb csapattal álltunk fel, ami a játékunk dinamikáján érezhető is volt. Kell még dolgozni azon, hogy összeszokjanak a régi és az új csapat tagjai, de ezen dolgozunk most, illetve fogunk az edzőtáborban is. Van még négy hetünk a rajtig, bízom benne, hogy készen is leszünk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók