A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Jó játékkal, népes szurkolótábor előtt hoztuk az első hazai meccset

A KTE HUFBAU a bajnokság második fordulójában a Honvéd II. ellen lépett pályára a Széktói Stadionban, ez volt csapatunk első hazai meccse. A bemutatkozást hatalmas érdeklődés kísérte, és a közel 700 szurkolót jó játékkal sikerült viszonozni.

Már a mérkőzés elején kezdeményezően lépett fel a KTE HUFBAU, az első percben Kerekes fejesét fogta Megyeri, majd Pantelisz is két lövéssel jelentkezett. Negyedóra elteltével a vezetést is megszereztük, Károly szögletére Tóth robbant be a ötösön, majd fejelt a hálóba (1-0). Bár a Honvédnak ezt követően voltak jó percei, gyorsan sikerült megduplázni az előnyt, Tóth kapott Puskástól labdát a tizenhatoson belül, majd buktatták, így büntetőhöz jutottunk. A labda mögé Károly állt, nem is hibázott (2-0). Bár az ivó szünet során Kerekes helyére Szalai József állt be sérülés miatt, ez sem vetette vissza csapatunkat, sőt, 17 esztendős támadónk kitűnő játékkal mutatkozott be a felnőttek között tétmeccsen. A 31. percben újabb gólt szereztünk, Károly ívelt a hosszúra, ahonnan Tóth tette vissza a labdát az előre húzódó Kisnek, aki a léc alá bombázott (3-0). A szünet előtt akár tovább növelhettük volna az előnyt, de Károly közeli fejesét, illetve Pantelisz lövését is védte Megyeri, majd nem sokkal a lefújás előtt Szalai nyesett fölé ziccerben. Az első félidő végén még Lékai ütközött az ellenfél csatárával, ami miatt a második félidőben végig húzta a lábát.

Ez is közrejátszott abban, hogy egy szabadrúgást elszámolt a második félidő elején, ezt Szabó használta ki egy okos fejessel az 54. percben (3-1). Fordulás után stabilan őriztük az előnyt, majd az utolsó negyedórában eljött a frissen beálló cserék ideje. A 80. percben egy kontrával lódulhatott meg Tóth, aki okosan passzolt vissza Szalainak, ifjú támadónk aztán szépen lőtt a léc alá (4-1). Tóth ezzel minden gólunkban részt vállalt, hiszen gólja mellett tulajdonképpen három gólpasszt jegyzett. A 83. percben aztán a kitűnően beszálló Lukács is betalálhatott volna, szép cselek után azonban a kapufáról kifelé pattant lövése.

A KTE HUFBAU szerdán már újra tétmeccset játszik, 19:00-kor a Paks II. lesz az ellenfelünk a Széktói Stadionban.

KTE HUFBAU – Bp. Honvéd II. 4-1 (3-0)

NBIII. 2. forduló, Széktói Stadion.

KTE: Lékai – Puskás, Vágó, Kis, Grünvald – Asztalos (Ludasi 81.), Károly, Jakab – Tóth, Kerekes (Szalai J. 27.), Pantelisz (Lukács 75.).

Honvéd: Megyeri – Szabó, Csörgő, Eördögh, Bocskay, Lukács (Kerezsi 60.), Németh (Bartha 46.), Feledy, Gale (Kocsis 83.), Buna, Cipf.

Gól: Tóth (15.), Károly (22. - büntető), Kis (31.), Szalai J. 80.) ill. Szabó (53.)

Sárga lap: Tóth ill. Csörgő, Buna, Cipf

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): Az elsődleges cél a győzelem volt. Lehet, hogy kicsit defenzívnek tűnt a csapat, de fel kellet készülnünk arra, hogy a Honvédnak volt két gyors játékosa, akiket üres területbe szerettek volna indítani, kicsit mélyebben kellett védekezni. Ebből viszont lehetőségeink voltak a kontrákra. Az első félidő nagyon tetszett, hiszen 3-0-ra vezettünk, minden rendben volt. Sajnos a félidő vége előtt Lékai Soma ütközött az ellenféllel, így rizikóznunk kellett, hiszen előtte már Kerekest is kényszerű okokból kellett lecserélnem. Sakkozni kellett, de a kapott gólnál ez a sérülés érezhető volt. A félidőben azt kértem, hogy úgy folytassuk, mintha most kezdődne a meccs, bár kaptunk egy gólt, ezzel együtt elégedett vagyok. A Fradi elleni vereség váratlan volt, könnyen jöhet ilyenkor egy hullámvölgy, de nagyon sokat beszélgettünk a héten, mentálisan sikerült rendbe rakni a csapatot. Megvolt az a 3-4 extra teljesítmény, amit várok, a többiek pedig jó átlagot hoztak, ezért tudtunk nyerni.

Simon Miklós (Honvéd II.): Kicsit érthetetlen módon nem valósult meg semmi az első félidőben abból, amit a csapattól kértünk, persze a Kecskemét is nagyon jól játszott. Olyan helyzetekből kaptunk viszont gólokat, amiből a felnőtt futballban nem lenne szabad. A második félidőben már hasonlítottunk arra, amiről beszélünk, illetve amiről ennek a programnak szólnia kell. Minden előnye és hátránya megvan ennek a fiatal brigádnak, most kijött az, hogy a végletekig tudnak harcolni, de ugyanakkor egy rosszabb periódusban tudunk gólt is kapni. Az átlagéletkor 17,9 jelen pillanatban, hiányoznak a rutinosabb játékosok, de nem vagyunk elkeseredve. Biztos vagyok benne, hogy tudunk majd javítani.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók