A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Jó játékkal, szép gólokkal vertük a Tiszakécskét

A KTE HUFBAU a felkészülés harmadik hetét egy igen erős ellenféllel, a keleti csoportot vezető Tiszakécskével zárta, a felkészülési meccset a Széktói Stadion műfüves pályáján rendezték. A jó iramú találkozón a lila-fehér akarat érvényesült, melynek eredményeként magabiztos játékkal sikerült nyernünk.

A mérkőzést rögtön egy Jakab lövés vezette fel, de ez elkerülte a kaput, majd egy labdaszerzés után Puskás Zoltán tört kapura, de 16 méterről ő sem találta azt el. A 14. percben aztán már megszereztük a vezetést, Jakab ment el a bal oldalon, lapos beadását aztán a menetrendszerűen érkező Puskás ekkor már a kapuba vágta (1-0). A folytatásban akár növelhette is volna az előnyt csatárunk, de újabb ziccerét már nem tudta gólra váltani, centikkel a jobb alsó mellé lőtt. Lékainak kevés dolga akadt a találkozón, az első félidőben főleg a pontrúgásoknál kellett figyelnie, ezeknél meg is oldotta a feladatát, amikor arra volt szükség. A 33. percben újabb szép akciót építettünk fel, ekkor Tóth kapta meg viszonylag tisztán a labdát, majd jobbal a jobb alsóba lőtt (2-0). Nem sokkal a lefújás előtt jöhetett volna a harmadik gól is, egy pontrúgásnál elaludtak a kécskei védők, ám hiába kezelhette le a labdát Koszó, végül mellé lőtt.

Szünetben mindkét csapat változtatott néhány helyen, élesebben azonban mi jöttünk ki a pályára, hiszen egy perc sem kellett a gólunkhoz. Saját térfelén adta el a labdát a Tiszakécske, amire Constantinescu csapott le, kapura is tört, majd belőtte helyzetét (3-0). A második félidőben sokat nem változott a játék képe, de főleg mezőnyben küzdöttek a csapatok, ebből lehetőségeink jobbára nekünk adódtak. Még a második félidő első felében növelhettük volna akár a különbséget, amikor Puskás Gábor kitűnő beadására Jakab érkezett jól, de fejese a kapufáról pont a kapus kezébe pattant. A hajrában jöttek a fiatalok is, akik szintén nem vallottak szégyent, az eredmény azonban már nem változott a lefújásig.

KTE HUFBAU – Tiszakécskei LC 3-0 (2-0)

Felkészülési mérkőzés

KTE (1. félidő): Lékai – Puskás G., Gál, Koszó, Grünvald – Vágó, Károly, Jakab – Tóth, Puskás Z., Pantelisz.

KTE (2. félidő): Lékai – Puskás G. (Kuchta 65.), Asztalos, Szalai G., Grünvald (Kotroczó (65.) – Vágó (Bodor 65.), Nagy, Jakab (Hatvani 65.) – Lukács, Szalai J., Constantinescu.

TLC: Tajthy – Oláh, Horváth Ad., Kiprich, Farkas, Horváth At., Pongrácz, Ternován, Gyurján, Simon, Albert.

Cserék: Baráth, Pál, Kalmár, Zvara, Galacs, Szabó D., Pácsa, Matyi, Lovas A., Lovas Zs.

Gól: Puskás Z. (14.), Tóth (33.), Constantinescu (46.)

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): Főleg a mérkőzés elején csúszott be sok technikai hiba részünkről, voltak ebben könnyű labdavesztések is, összességében viszont úgy gondolom, hogy az egész mérkőzésen rendben voltunk. Taktikailag, agresszivitásban, játékban és védekezésben is jól teljesítettek a játékosok. Továbbra is tartom viszont, amit korábban is mindig elmondtam: ez egy felkészülési mérkőzés volt, nem kell messzemenő következtetéseket levonni. Ez egy jó visszajelzés viszont, hogy jó úton járunk. Jó erőkből álló Tiszakécskével találkoztunk, mely szervezett volt, van elképzelésük a futballról, ma viszont fölényben tudtunk futballozni, ezt tükrözi az eredmény is. Sok sikert, illetve feljutást kívánok nekik!

Nagy Sándor (Tiszakécskei LC): Nagyon nem vagyok elégedett, sok hibát vétettünk, körülményesen játszottunk, fáradtabbnak tűntünk, mint a Kecskemét. Ellenfelünk ránk tudta erőltetni akaratát a mai napon. A játékunkból most hiányzott a frissesség, illetve a gólt, ez volt zsinórban a második meccsünk, melyen nem találtunk be. Meg kell néznünk, hol tudunk még fejlődni, hiszen a fáradtság nem lehet kifogás, mindenkinek erről szól ez az időszak. Dolgozunk tovább!

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók