A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Jó mérkőzésen szereztünk pontot Szolnokon

A KTE HUFBAU a Merkantil Bank Liga 9. fordulójában a Szolnoki MÁV FC vendége volt. A jó iramú, élvezetes és fordulatos meccsen végül megosztoztak a pontokon a csapatok.

Az első tíz percben a Szolnok bizonyult aktívabbnak, a 6. percben Vólent fejese bizony gólt hozhatott volna, de Varga hatalmas bravúrral védett. A 13. percben már vendég lehetőséget is feljegyezhettünk, Tóth Barna léphetett ki, de jobbal a hosszú mellé lőtt. A folytatásban is inkább a KTE akarata érvényesült, Tóth újabb fejessel próbálkozott, de az igazán nagy lehetőségre húsz percet kellett várni, ekkor Rjasko találta el a lécet kapásból. Két perccel később szöglet után jött a lila-fehér helyzet, Tóth csúsztatása után Vágó fejelt fölé néhány méterről, de elég nehéz helyzetből kellett megoldania a helyzetet. A 26. percben ismét a hórihorgas Tóth fejét találta meg egy beadása, ezúttal bizony Kovácsnak nyújtóznia kellett, hogy kitolja a jobb sarokból. A kimaradó helyzeteket a 39. percben megbüntette a Szolnok, egy szöglet után ide-oda flipperezett a labda, több lövés is elakadt a védőkben, de nem került elég messze a labda. Szabó vette át végül jó 23 méterre a kaputól, majd hatalmas gólt ragasztott a bal felsőbe (1-0).

A második félidőt a hátrányban lévő KTE kezdte jobban, míg a Szolnok láthatóan inkább a kontrákra próbált már berendezkedni. Először Nagy tesztelte Kovács kapust a 48. percben, de az 56. percben ő is tehetetlen volt, egy Bartha beadás után Szabó még a lécre fejelt, de a lecsorgót Szalai stukkolta öt méterről a kapu bal oldalába (1-1). A nyílt és jó iramú mérkőzésen mindkét csapat nyílt sisakkal futballozott ezután, lövések és lehetőségek mindkét kapu előtt adódtak, a 67. percben Molnár lecsúszó beadása aztán a lécen csattant. A 74. percben ismét Nagy lövését fogta meg Kovács, ekkor azért benne volt a levegőben, hogy újabb gól születik. A 81. percben jött is, Nagy szögletébe Tóth Dániel csúsztatott bele, középen aztán Szalai kotorta a kapuba a játékszert (1-2). A 86. percben nagy sanszot kaptak a hazaiak a pontmentésre, Tisza pörgetése után a játékvezető Szabót látta szabálytalannak, így büntetőt adott. A labda mögé a sértett Tóth állt, aki a bal alsóba lőtt, Varga hiába találta el az irányt (2-2). A hajrában mindkét csapat megnyerhette volna még a meccset, hiszen a 90. percben Tóth ziccerét kellett Vargának védenie, majd a 91. percben egy beadás hosszú egyedül maradó Tóth Dánielt találta meg, aki azonban kapásból fölé bombázott, így maradt a 2-2.

Szolnoki MÁV FC – KTE HUFBAU 2-2 (1-0)

Szolnok, Vezette: Zám Zsolt (Horváth Zoltán, Punyi Gyula)

Szolnok: Kovács P. – Tömösvári (Földi M., 72.), Szabó Alex, Kovács O., Tóth Bence, Lakatos Cs. (Irmes, 72.) – Tisza K., Berdó (Molnár R., a szünetben), Rokszin – Vólent (Kurdics, 57.), Lakatos I. (Tóth L., 79.). Vezetőedző: Csábi József

KTE: Varga B. – Buna, Szabó Alex, Rjasko, Szalai G., Grünvald – Nagy K., Bartha (Szuhodovszki, 66.), Vágó – Lukács D. (Tóth D., 66.), Tóth Barna. Vezetőedző: Szabó István

Gól: Szabó Alex (39.), Tóth L. (87. – 11-esből), ill. Szalai G. (56., 81.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók