A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Jön a hazai bemutatkozás, az edzőket kérdeztük a meccs előtt

A KTE HUFBAU vasárnap 19:00-kor a Honvéd II. ellen vívja első hazai bajnokiját a Széktói Stadionban. A találkozó előtt most is felkerestük a két vezetőedzőt.

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): Egy kemény ellenfélre számítok, a Honvéd II. megmutatta erejét a felkészülés alatt is, hiszen nem kis dolog, hogy legyőzték az Újpest NBI-es csapatát, de ikszeltek a Kaposvárral is. Masszív és jó ellenfél lesz, tele fiatalokkal, vélhetően Dorde Kamber is játszani fog. Egy olyan ikonról van szó, aki Leandróhoz hasonlóan irányítani tudja a fiatalokat, nem tudjuk még, hogy mellette kik játszhatnak vissza. Ettől függetlenül elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk. Nagyon sokat beszélgettünk az edzések mellett a héten, akár egyénileg, akár csoportosan, akár csapat szintjén. A siker nem ajándék, ezért meg kell dolgozni. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, ahhoz rengeteg dologra van szükségünk: hitre, akaratra, nem utolsó sorban tettekre. Minden edzésen és mérkőzésen kell lennie egy belső motivációnak, folyamatosan fejlődni kell, jobbá válni, ez a kulcsa a sikernek. Amennyiben megvan az alázat a napi munka során, akkor fognak jönni az eredmények. A Fradi ellen nagyjából három-négy átlagos egyéni teljesítmény volt, a többiek átlag alatt voltak. Ez mindig, mindenhol kevés lesz, ennek úgy kell kinéznie, hogy három-négy kiemelkedő mellé kell a többiektől egy jó átlag. Játék gyorsaságban, passzok minőségében, agresszivitásban kell előre lépnünk főleg, ha ezt betartják a srácok – miért ne tartanák be – akkor nyerni tudunk.

Simon Miklós (Bp. Honvéd II.): Ugyanúgy készülünk, ahogy minden mérkőzésre, tulajdonképpen sehogy, hiszen nem magára a mérkőzésre készülünk. Próbálunk a felnőtt futballhoz, illetve az NBI-es bajnoksághoz megtalálni olyan játékosokat, akikre a későbbiekben büszkék lehetünk. Mi úgy készültünk a bajnokságra, hogy minden meccs nehéz lesz, de ez számunkra egy tanulási folyamat. Nagyon fiatal csapatunk van, annak minden előnyével és hátrányával, de nekünk most az a feladatunk, hogy megmutassuk a felnőtt futballt ezeknek a játékosoknak. Erre egy újabb jó lehetőség az, hogy egy jó Kecskemét ellen, egy jó stadionban léphetünk pályára.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók