A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Katona Bálint: Egymást húzzuk felfelé

A még mindig csak 19 esztendős Katona Bálint a Ferencváros kölcsönjátékosaként érkezett hozzánk tavaly nyáron, és a tavaszi szezonban játékával is húzóembere volt csapatunknak. Az ifjú középpályás szeretne az NB I-ben is tovább fejlődni, ahol akár testvérével is szembe találhatja már magát a pályán.

Az előző szezon második fele különösen jól sikerült számodra, hiszen öt gólt lőttél tavasszal, köztük olyan fontos meccseken, mint Siófokon, ahol a hajrában sikerült fordítani, de ide vehetem a III. Kerület otthonában szerzett fontos találatodat is. Hogyan értékelnéd az éved?

Összességében maximálisan nem vagyok elégedett, de sosem szoktam teljesen az lenni. Amennyiben csak a tavaszt nézem, azzal rendben vagyok, viszont az ősszel nagyon nem. Fogalmazzunk úgy, hogy oké volt az évem.  

Miért van ez, hogy a teljes elégedettség hiányzik? Egyáltalán mi alapján szoktad értékelni a teljesítményed?

Meccsek után egyből van egy képem arról, hogy milyen volt a csapat, hogy játszottam én. Pár nappal utána megkapom az InStat adatokat, illetve vissza is szoktam nézni a meccseimet szinte teljes egészében. A testvéremmel is szoktunk beszélni ilyenkor. Hogy miért nem szoktam teljesen elégedett lenni? Sokszor az a problémám, hogy nem tudok 100 százalékot kiadni magamból érzésem szerint. Ez változott meg az előző szezon közben is, hogy tavasszal már mindent ki tudtam vinni a pályára, míg ősszel ezt nem éreztem.

Szóba hoztad a testvéredet, Katona Mátyást, aki az Újpest színeiben futballozik. Most már ugye akár a pályán is szembe találhatjátok magatokat. Téma ez már köztetek?

Főleg édesapám szokott ezzel viccelődni. Természetesen mindig beszélünk, hogy kivel mi a helyzet, én is kíváncsi vagyok rá, mi van vele Újpesten. Szóba került már köztünk is ez a dolog, de egyelőre még mi is csak viccelődünk rajta. Kíváncsian várom már.

Lépcsőzetesen haladsz felfelé, a „kis” Fradival az NB III-ban játszottál végig egy szezont, aztán jött az NB II-ben a KTE, és most már itt állsz az élvonal kapujában. Hogyan készülsz erre az ugrásra?

Igazából ugyanúgy készülök, ahogy az előző szezonra. Szépen fokozatosan igyekszem haladni felfelé. Most érzem magam a legmotiváltabbnak, mert én is kíváncsi vagyok rá, hogy milyen gyorsan tudom megugrani ezt a lépcsőfokot.

A tavalyi edzőtáborhoz képest én azt vettem észre rajtad, hogy jóval aktívabb részese vagy a pályán kívül is a csapatnak, mondjuk úgy, hogy kicsit jobban megnyíltál. Nyilván ez köszönhető annak is, hogy már egy éve itt vagy, de van más oka is? 

Ez a csapat és az öltözői hangulat érdeme, ez egy befogadó közösség. Itt mindenki boldogan és motiváltan jár edzésre, egymást húzzuk felfelé. Nagyon örülök annak, hogy továbbra is itt lehetek, maradhatok még egy évet ebben a társaságban, mert valóban megtaláltam a helyemet.

A magával szemben mindig kritikus Katona Bálint milyen célokat tűzött ki a következő szezonra?

Gondolkodtam már ezen, de ezt most nem lenne könnyű megfogalmazni, mert nem vagyok túl tapasztalt NB I-es szinten. Meccs nélkül még nagyon nehéz lenne célokat meghatározni. Egyelőre arra jutottam, hogy várok ezzel a bajnokság kezdetéig. Most is van egy kép persze a fejemben, hogy mit lenne jó elérni. Sokat szeretnék játszani, gólokkal és gólpasszokkal segíteni közben a csapatot, részese lenni egy újabb közös sikernek a szezon végén.

A Békéscsabának hatalmas gólt lőttél, az edzéseken is önbizalommal futballozol, fogalmazzunk úgy, hogy összhangban vagy magaddal kívülről nézve. Megállja a helyét ez a megállapítás?

Igen, ez így korrekt. Ez is abból fakad, hogy nagyon motiváltan készülök, minden percet élvezek, amit ezzel a csapattal a pályán tölthetek, szeretek itt lenni. A légkör és a társaság is adott ahhoz, hogy kihozzam magamból a legtöbbet.

A Ferencvárosban kupameccseken kóstolhattál bele az elsőcsapat légkörébe, feltételezem megvannak a távlati vágyaid is a folytatás kapcsán, hogy egyszer akár újra ott legyél.

Természetesen ez egy nagy álom a jövőre nézve, hogy egyszer ott is megmutathassam magam újra, de ezen még nem gondolkodom. Most csak az számít, hogy jól érzem magam Kecskeméten, és a maximumot nyújtsam minden mérkőzésen.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók