A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Katona Bálint: Mindent meg fogunk tenni

A házi góllövőlista éllovasa, Katona Bálint ősszel nagyon szép gólt rúgott az Újpest otthonában, és mint később kiderült, az a találat három pontot ért. Ifjú támadónk az egész szezonban kirobbanóan teljesít, 6 gólnál és egy gólpassznál tart. Van egy cél, ami a szeme előtt lebeg, de mindezt a csapat sikerességével összhangban szeretné elérni.

– Okos és szép gólt lőttél Újpesten az őszi meccsen, ami végül három pontot ért. Hogyan emlékszel vissza arra gólra és a meccsre? 

– Arra mindenképpen emlékszem, hogy az Újpest nagyon jól futballozott azon a meccsen, picit talán a semmiből is jött akkor a vezető gólunk, amit Barna rúgott. Csereként álltam be, már a padon is próbáltam elképzelni magam a pályán, hogyan tudok majd leginkább segíteni a csapatnak, ha beállok. Jól alakult a becserélésem, a második gól előtt el tudtam futni a jobb oldalon, aztán szerencsére mindkét kapufa velem volt és a hálóba pattant a labda. Az Újpest egy jó csapat, tele kitűnő játékossal, ezt akkor is megmutatták. A végén minden egy büntetővel kezdődött, aztán utána egymás követték a nem várt események. Kicsit be is szorultunk, de ebben mi jók vagyunk, hogy ilyen helyzetekben is stabilak maradjunk.

– Először léphettek pályára úgy a Széktói Stadionban, hogy a városi oldal is meg lesz nyitva. Téma volt a héten az öltözőben?

– Természetesen beszéltünk róla. Pluszt fog adni mindenképpen az, hogy még többen lehetnek a stadionban. Kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz így a hangulat, de az biztos, hogy csak pozitívan tehet majd hozzá a mérkőzéshez.

– Milyen meccsre számítasz most az Újpest ellen?

– Nyerni szeretne az Újpest, ebben biztos vagyok, de természetesen mi is mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy itthon tartsuk a pontokat, ahogy mindig. Ki-ki meccs lesz, döntő lehet az, hogy az adódó lehetőségeinket kihasználjuk, ami mellett a megszokott, stabil védekezésünkre is szükség lesz.

– Vezeted a házi góllövőlistát első NB I-es szezonodban. Elégedetlen nem lehetsz a góljaid számával, de van-e egyéni célkitűzésed a szezon végéig?

– Az elején szerencsére elkezdtek jönni a gólok, akkor már próbáltam belőni, hogy mennyivel lenne jó zárni az idényt. Azt gondolom, hogy 10 találattal ez már egy jó szezon lehetne a saját szempontomból. Annyit szeretnék rúgni, amennyit csak lehetséges, meglátjuk mi lesz belőle. A legfontosabb viszont az továbbra is számomra, hogy ez a csapat sikerességével párosuljon.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók