A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Katona Bálint: Próbáljuk megtalálni a Fehérvárra az ellenszert

Szombaton 15:00-kor a MOL Fehérvár FC vendégei leszünk, a két csapat első találkozóján Katona Bálint is betalált. Akkor az nem ért pontot, de játékosunk bízik benne, hogy most meg fogják találni a „Vidire” az ellenszert, ahogy testvérére is, akivel könnyen farkaszemet nézhet a pályán.

– Nagyon ritka, hogy egy játékos egymás után kétszer is a hónap gólját szerezze, neked ez mégis sikerült a Honvéd és a Kisvárda elleni találataiddal. Milyen érzés ilyen elismeréseket begyűjteni, melyik gól tetszett jobban?

– Az biztos, hogy ezek az elismerések nagyon jólesnek nekem. Azt viszont hangsúlyoznom kell, hogy a csapat nélkül ezekre nem lett volna esélyem. A góloknál rám jött ki a befejezés, én tudtam beindulni vagy én lőttem rá végül a labdát, de másra ugyanúgy kijöhetett volna az akció vége. Mindkét esetben végül én értem oda, ennek nagyon örülök. Ha választani kell, akkor egyértelműen a kisvárdai gólom tetszik jobban, mivel az három pontot is ért.

– A Puskás Akadémia és a ZTE is nagyon jól futballozva nyertetek, minek köszönhető ez a két magabiztos győzelem?

– Két nagyon jó meccset hagyhattunk magunk mögött, nagy titok azonban ezúttal sincs, a munka nem változott, ugyanúgy készültünk a Puskás Akadémiára és a ZTE-re is. Tudta mindenki a feladatát, minden jól alakult a pályán is szerencsére. Reményeim szerint ezt a szintet tudjuk tartani a folytatásban is.

– Főleg rajtatok, a támadószekción volt látható egyfajta felszabadultság ezeken a meccseken, ami gólok formájában is megmutatkozott. Ezt minek tulajdonítod?

– Az összeszokottság mindenképpen egy fontos alapja ennek, de az is abszolút érezhető, hogy a szezon kezdete óta folyamatosan és rengeteget fejlődött az egész csapat. Én ebben látom leginkább ennek a jó játéknak az titkát.

– A Fehérvár lesz szombaton az ellenfeletek, mely egyértelműen javuló tendenciát mutat. Milyen találkozóra számítasz?

– A játékoskerete alapján a Fehérvárnak abszolút nem ott van a helye a tabellán, ahol most állnak. Tisztában vagyunk ellenfelünk erejével, hiszen legutóbb vereséget szenvedtünk otthonukban még tavaly ősszel. Akkor is nagyon szervezetten és fent védekeztek, erre most is képesek lehetnek. Igyekszünk megtalálni az ellenszert a szombati meccsig.

Katona Bálint újra találkozhat testvérével, hiszen Újpestről Fehérvárra igazolt nyáron fivére, Mátyás. A fehérváriakkal közösen voltunk kíváncsiak arra, hogyan várja a két Katona a szombati találkozást. 

– Minden héten beszélünk két-három alkalommal, de most szerintem ez elmarad, legalábbis én nem tervezem hívni. Különleges lesz mindkettőnk számára alighanem ez a meccs, de most még nem igazán érzem ezt át, szerintem majd a meccs után lesz vicces. Mindig ő volt az, aki kicselezett annak idején, amitől én persze ideges lettem. Valamennyire ismerem már a játékát, nyilván jobban, mint a többiek. Hogyha oda is kerülünk egymással szembe, akkor én szeretnék jobban kijönni ebből. Legutóbb még Újpesten találkoztunk, akkor nyertünk és gólt is tudtam szerezni. Meglátjuk, hogy most hogyan alakul ez a meccs.

– Régebb óta követem a Kecskemét meccseit, a tavalyi szezonban, az NB II-ben is kint voltam viszonylag sok meccsükön. Nagyon erős csapatuk van, leginkább otthon, de idegenben is jó eredményeket érnek el. Elöl remek képességű magyar játékosaik vannak, de azért találhatunk gyengeségeket is náluk, amiket ki kell használnunk. Nem szeretem az összehasonlításokat közöttünk, hogy ki a jobb, Bálint vagy én. Mindkettőnknek van még hova fejlődni, ez a célunk, ezért dolgozunk mindketten – mondta Katona Mátyás a fehérváriak hivatalos honlapján, ahol további emlékeket is felelevenített öccse kapcsán.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók