A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Kerekes Barna számára nagy öröm, hogy a KTE trénere lehet

Szabó István nem egyedül érkezik a KTE HUFBAU-hoz, hiszen Dabasról érkezik vele segítője, Kerekes Barna is, aki nagy megtiszteltetésnek éli meg, hogy ekkora bizalmat szavaztak neki.

Kerekes Barna

-Mesélj egy kicsit kérlek magadról, hogyan jutottál el az edzői pályáig?

-Nagyon korán megismerkedtem én is a futballal. Székelyföldön születtem, így számomra egyértelmű volt, hogy a téli jégkorong mellett a labdarúgást fogjuk űzni. Egész életemet a sport itatta át, olyannyira, hogy Szegedre átkerülve testnevelő tanári diplomát szereztem, ezen a pályán is helyezkedtem el Budapesten. Az edzői pályám kétharmadát egyébként a fővárosban, a Ferencvárosnál töltöttem.

-Milyen érzésekkel érkeztél Kecskemétre?

-Nagyon nagy örömre szolgál, hogy Szabó István felkért arra, hogy segítsem a munkáját Kecskeméten. Köszönettel tartozom a KTE vezetésének, hogy ehhez hozzájárult, és ilyen profi körülményeket biztosítanak számunkra a munkához.

-Mit vársz ettől a közös munkától?

-Mindenképpen nagy kihívás, de azt gondolom minden tekintetben készen állok arra, hogy Pista mellett egy olyan dolgot alkossunk, mely a Kecskemétet a régi fényében tüntetheti fel, illetve visszahelyezi a magyar labdarúgás térképére.

-Mi a recept szerinted ahhoz, hogy sikere legyen a csapat?

-Egyértelmű receptet nem lehet követni. Mindenképpen fontos a játékosok kiválasztása, itt nagyon sok mindenre kell figyelni, és még csak nem is taktikai vagy technikai dolgokra gondolok, hanem a személyiségükre például. Amennyiben ezt sikerrel teljesítjük, akkor nagyon jó irányba fog elindulni ez a kecskeméti csapatépítés és fejlesztés. 

Amit Kerekes Barnáról tudni kell: 

Pályaedzőnk 1998 óta dolgozik az utánpótlás különböző területein, 2015-ben UEFA Elite A edzői diplomát szerzett. Edzői pályafutása nagy részét a Ferencvárosi TC-nél töltötte, itt, illetve az FC Dabasnál is szekcióvezetői pozíciót kapott az utánpótlásban. A mögöttünk hagyott szezonban már Szabó István munkáját is segítette a dabasi felnőtt együttesnél, mely bronzérmes lett. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók