A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Kersák Roland nem riadna meg a büntetőktől sem

Szerdán 17:15-kor a Budapest Honvéd lesz az ellenfelünk a MOL Magyar Kupában hazai pályán. A sorozatban eddig kivétel nélkül Kersák Roland kapta meg a bizalmat a kapuban Szabó Istvántól, aki a Debrecen után újra NBI-es csapat ellen védhet.

– A kupában rendre te védhettél, a Debrecen után most a Honvéd ellen készülhetsz. Hogyan várod a mérkőzést?

– Nyilván nagyon várom, hiszen egy NBI-es csapat ellen játszani mindig különleges. Eddig nem nagyon adódott rá lehetőség, a Debrecen volt az első ilyen élményem, most jöhet a Honvéd ellen a második. Készülök és készültem is rá, már csak a sípszónak kell jönnie.

– Mennyire vagy babonás, hogyan hangolsz egy-egy meccsre?

– Babonáim nincsenek. Más az, hogy tisztában vagyok vele, hogy Varga Bence véd hétről hétre a bajnokságban, én pedig tudom, hogy a kupa lesz az enyém, illetve esetleg a szerdai bajnokik. Nem szoktam persze kiengedni a hétvégi bajnokik előtt sem. Más felkészülni így, annyi előnye mindenképpen van, hogy például a Honvédot már két hete nézem, odafigyeltem a játékosok erősségeire, hogy mi az, ami engem érinthet. Nem lesz más ez a meccs attól, hogy NBI-es csapattal találkozunk, természetesen egyénileg jobb játékosok, de csapatként szeretnénk felülmúlni őket.

– Az előző körben szenzációs meccsen sikerült búcsúztatni a Debrecent, mennyire élénk élmény még?

– Nagyon jó volt a hangulata már a bemelegítésnek is. Jó volt látni azt, hogy mennyi néző jött ki a hideg ellenére is arra az esti meccsre. Sokat is segítettek a drukkerek, át lehetett élni a kupa atmoszféráját. Voltak nehéz pillanatok, hiszen az első félidőben jól játszottunk, majd a másodikban a semmiből kaptunk egy gólt. Nehéz ezen fejben túllépni, de a közönség rengeteget segített. Szerencsére a végén meg tudtuk nyerni a meccset. Remélem, hogy most is hasonló hangulat lesz, mert ez egy hatalmas támogatást jelent nekünk.

– Sűrű lesz ez a hét a derbikkel, hogyan vágtatok neki?

– Először Ajkán kellett teljesíteni, mert azért a meccsért is ugyanúgy három pontot adtak, mint amennyit a Diósgyőr legyőzése jelentene. Az Ajkát nem lehetett leírni, mi pláne nem is vagyunk az a csapat, aki ezt bárkivel szemben megteheti. Csak rájuk koncentráltunk, szerencsére nyertünk is vasárnap. Másnap már a Honvéd volt a téma kizárólag, és ez azóta is így van. Most a Honvéd elleni kupameccs lebeg a szemünk előtt, csütörtöktől aztán beszélhetünk már a Diósgyőrről is. Nincs értelme részben, vagy félig foglalkozni egy ellenféllel, mert az nem vezet sikerre, mi viszont szeretnénk megnyerni a kupameccset és a bajnokit is.

– Benne van az is, hogy akár a kapusok dönthetik el a továbbjutást szerdán, ha 120 perc után sincs döntés. Neked már volt védett büntetőd a bajnokságban, mennyire játszottál el a gondolattal, hogy mi lesz, ha büntetőpárbajra kerül sor?

– Nyilván felmerült bennem. Jobb lenne természetesen, ha behúzná a csapat a meccset és úgy lenne meg a továbbjutás, ez lenne a könnyebb út. Én viszont nem félek ettől a forgatókönyvtől sem, mert akkor tudja magát igazán megmutatni egy kapus. Egy büntetőpárbajban a kapusoknak nincs veszítenivalója, pont ezért szeretem ezt a helyzetet, amikor kicsit bele lehet mászni az ellenfél fejébe. Igazi mentális csaták ezek, felmérni azt, hogy mekkora nyomás van a rúgón, hova akarja lőni a labdát, neki pedig az jár a fejében, hogy én hova mozdulok. Nem félek tehát ettől a lehetőségtől sem, szerintem jó helyzetből indulnánk, ha erre kerülne a sor.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók