A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Kersák Roland szerint egymást húzzák a kapusok

Kersák Roland Győrben második alkalommal védett már a bajnokságban, ahol megmutatta, hogy rá is nyugodtan számíthat Szabó István, hiszen a mérkőzés legjobbja lett. Kapusaink teljesítményére eddig nem lehet panasz, Varga Bence kezdőként remekelt, már büntetőt is fogott, míg „Kersi” minden alkalommal jól lépett a helyére.

-Győrben bizony rögtön megpróbáltak belőni, de nem tudtak kifogni rajtad a csatárok. Melyik védésedre emlékszel vissza legszívesebben?

-Igen, szerencsére nem unatkoztam a meccsen, próbára tettek a győri támadók párszor, de szeretem a kihívásokat és szerencsére helyt is tudtam állni vasárnap velük szemben. Természetesen az összes védésemre nagyon szívesen emlékszem vissza hiszen góltól mentettem meg a csapatot. Talán a lecsúszott beadás az a második félidőben, ami a legnehezebb volt, mert beadásra számítottam én is.

-Miként értékelnéd a mérkőzést?

-Ikszes mérkőzésnek mondanám leginkább, de a kiállítás a 65. percben nagyon megnehezítette a dolgunkat, onnantól nagyon keményen dolgoztunk csapatként a védekezésen, aztán a végén egy kontrából szerencsére meg tudtuk lőni a győztes gólt. Óriási csapatmunka volt ez, le a kalappal a srácok előtt.

-Ez volt a második bajnokid a diósgyőri meccs után, mondhatni máris két komoly derbin kaptál szerepet a kupa mellett. Hogy érzed magad az NBII-ben és Kecskeméten?

-Nagyon jó itt lenni, Kecskeméten és az NBII-ben is. Örülök, hogy osztályt tudtam váltani a nyáron és dolgozom rajta, hogy stabilan megálljam a helyem itt is. Úgy érzem jó úton járok, de meg is kapom a lehetőséget Szabó Istvántól és a stábtól erre. Nagyon jól éreztem magam Miskolcon és Győrben is a kapuban, csodálatos stadionokban játszottunk, jó közönség előtt ez mindig ad egy pluszt az embernek. Szerencsére a két meccsen négy pontot tudtunk szerezni, ami nagyon jó teljesítmény friss feljutóként.

-Milyen a kapusok közötti verseny, hogyan segítitek egymást?

-Jó a kapus társaság itt Kecskeméten. Húzzuk egymást felfelé, Varga Bence is nagyon jó teljesítményt tud hozni a bajnokságban. Ebben úgy gondolom, egy kicsit a mi kezünk is benne van, komoly munkát végzünk nyár óta hétről hétre Trepák Attilával az edzéseken.

-Mit vársz a folytatástól, akár személy szerint, akár csapatként?

-Szeretnénk folytatni ezt a jó szériát, nagyon jó formában van a csapat. Én minél több játéklehetőségre törekszem, segíteni akarom a csapatot, amikor csak tudom, aztán hosszabb távon bekerülnék a kezdőcsapatba is.

Szerző: Nyitray András (fotó: Huszár Gábor/Kisalföld)

Média partnerek
Támogatók