A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Készül a nyitányra a KTE II.

A KTE II. számára hamarosan következik a bajnoki rajt, ennek apropóján Szabó Tibor vezetőedzőt kérdeztük, hogyan várják a Cegléd elleni szezonnyitót, mely vasárnap 11:00-kor kezdődik a Műkertvárosi Sportcentrumban.

– Különleges felkészülésen vagytok túl olyan szempontból, hogy teljesen új csapatot kellett összeraknotok. Mennyire sikerült ez a rajtig?

– Amit elterveztünk, azt végre tudtuk hajtani. Bízom benne, hogy a csapat egy felfelé ívelő pályán lesz, ami abban lesz mérhető, hogy folyamatosan fejlődnek a játékosok, illetve fejlődünk csapatként is. Egy nagyon erős bajnokságban fogunk játszani, és azt is látni kell, hogy a játékosok zöme még nem nagyon játszott felnőtt mezőnyben, így mindenképpen nagy megmérettetés lesz ez számukra. A leginkább megoldandó feladat, illetve kérdés az lesz a szezon során, hogy egyrészt éppen kiket kapunk az NB I-es keretből visszajátszóként, másrészt őket hogyan tudjuk beilleszteni adott meccsen a csapatba. Amit lehetett, azt a nyári munka során mindenesetre megtettük, ezért bízom benne, hogy sikeres évünk lesz.

– Említetted a visszajátszók beépítését, mennyiben hasonlít az NB I-es és az NB III-as csapat játéka egymásra?

– A játékrendszer kapcsán több variációt is kipróbáltunk, így az NB I-es csapatét is, de elsősorban természetesen a keretnek legmegfelelőbb taktikát igyekszünk kialakítani mindig, hiszen az eredményesség is számít itt már. A stílus, az alapelvek egyeznek, így a hasonlóság természetesen adott.

– Az edzőmeccsek már jó fokmérők lehettek talán, mennyire sikerült a felnőtt légkört szoknia a fiataloknak?

– Az eredményekkel elégedett vagyok, a mutatott játékkal nem mindig voltam az. Azok ellen a csapatok ellen, akik egy félidőre álltak ki a kezdőcsapatukkal, azokkal nem mindig tudtuk felvenni a versenyt. Pontosabban felvettük, de nem voltunk eredményesek. Ezért is látom azt, hogy ez egy nehéz szezon lesz, de bízom a srácokban.

– A Cegléd lesz az első ellenfél, a felkészülés során is találkozott a két csapat, akkor 1-1-es végeredmény született. Milyen ellenfélről van szó?

– Alapvetően a Cegléd is egy fiatal csapat, megerősítve néhány rutinosabb játékossal. Szoros találkozóra számítok, melyen talán a napi forma, egy-egy egyéni villanás dönthet. Bízom benne, hogy a csapatjátékunk sikeresebb lesz.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók