A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Két játékosunk a Nemzeti Sport őszi csapatában

A Nemzeti Sport szokásához híven elkészítette az őszi szezon játékosrangsorát és álomcsapatát az tudósítók osztályzatai alapján. Az ősz álomcsapatában két játékosunk is helyet kapott, Banó-Szabó Bence a teljes liga második legjobban teljesítő mezőnyjátékosa lett a rangsor alapján.

Kezdjük rögtön a kapusokkal, ahol Dibusz Dénes lett a kategória királya, csapatunkból azonban Varga Bence is nagyon előkelő eredménnyel végzett, hiszen a negyedik helyen zárt.

1. Dibusz Dénes (Ferencváros) 6.500 (10)

2. Demjén Patrik (Zalaegerszeg) 6.333 (9)

3. Tóth Balázs (Puskás Akadémia) 6.300 (10)

4. Varga Bence (Kecskeméti TE) 6.083 (12)

A mezőnyjátékosoknál Banó-Szabó Bence szenzációs őszt, hiszen hazatérő középpályásunkat csak a ferencvárosi Adama Traoré tudta megelőzni. Ki kell emelni csapatkapitányunkat, Vágó Leventét is, aki a nyolcadik pozíciót szerezte, de befért az első 25-be Nagy Krisztián, Belényesi Csaba és Katona Bálint is. A teljes rangsor ITT olvasható.

1. Adama Traoré (Ferencváros) 6.545 (11)

2. Banó-Szabó Bence (Kecskeméti TE) 6.385 (13)

3. Aissa Laidouni (Ferencváros) 6.222 (9)

4. Tajti Mátyás (Zalaegerszeg) 6.091 (11)

5. Dzsudzsák Balázs (Debreceni VSC) 6.063 (16)

6. Muhamed Besic (Ferencváros) 6.000 (9)

Marquinhos (Ferencváros) 6.000 (9)

8. Vágó Levente (Kecskeméti TE) 5.938 (16)

9. Batik Bence (Puskás Akadémia) 5.933 (15)

Varga Barnabás (Paksi FC) 5.933 (15)

Az osztályzatok alapján elkészült az álomcsapat is, melybe két játékosunk került. Banó-Szabó Bence értelemszerűen nem maradhatott ki. Banó-Szabó megnyerte a támadó középpályások külön versenyét. A másik álomcsapatba kerülő játékosunk a jobbhátvédeknél legjobb osztályzatot elérő Nagy Krisztián. Ez már csak azért is különösen nagy jó, mert játékosunk eredetileg a középpályán szerepel, itt futballozott még az NB II-ben is, idén azonban a jobb oldalon játszva négy gólig és két gólpasszig jutott amellett, hogy védekezésben továbbra is nagyon stabil.

Emeljük még ki Vágó Leventét is, aki posztján a harmadik helyen zárt, és csak a ferencvárosi Laidouni, Besic páros előzött meg, így nagyon picivel szorult csak ki a tizenegyből. Ugyanez igaz egyébként Zeke Márióra, aki Pászka Lóránd mögött zárt második helyen a balhátvédeknél, míg Katona Bálint a csatároknál lett ezüstérmes.

Ami a további posztokat illet, Belényesi Csaba (4.), Szabó Alex (7.) és Szalai Gábor (10.) is a top tízbe került a középhátvédeknél, míg Tóth Barna (6.) a csatároknál, Szuhodovszki Soma pedig a támadó középpályásoknál (6.) tett ugyanígy.

A teljes rangsor posztonként ITT

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók