A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Kialakult a KTE öregfiúk kerete, Széki Attila is jön

Korábban 8 játékost mutattunk be a Lázár Bence Emléktornára készülő csapatból, mostanra közel végleges lett a keret, összesen 12 játékos léphet majd pályára.

A korábban bemutatott játékosok kapcsán egy változás lesz, Montvai Tibor személyes okokból kénytelen kihagyni a tornát, így nem lehet ott ezúttal a többiekkel. A már eddig bemutatott nevekhez további 3 játékos is biztosan csatlakozik: Barna Csaba, Barna Zsolt és Széki Attila is KTE szerelésben fut ki a parkettre jövő pénteken a Messziben.

A Barna fivéreket nem nagyon kell bemutatni, egészen fiatalon, már a 90-es évek elején bemutatkoztak a felnőtt csapatban helyi nevelésű játékosokként, a KTE-ben és a KSC-ben is letette névjegyét a család. Zsolt a védelem közepén számított igazi vezérnek, Csaba pedig sebességével és gólérzékenységével vált aktuális csapata erősségévé. Mindketten futballoztak az NBI-ben is, Zsolt Tiszakécskén érte el legnagyobb sikereit, míg Csaba a BVSC labdarúgója is volt. Később mindketten visszatértek Kecskemétre, akkor is az NBII-es együttes erősségei voltak.

Széki Attila, azaz „Curtis” ma már rapperként ér el sikereket, de Kecskeméten köztudott, hogy ő is tagja volt a 2008-as bajnokcsapatnak. Széki az Újpest kölcsönjátékosaként a tavaszi szezont töltötte a KTE-nél, lilából lilába öltözve történelmi siker részese lett. Bár szíve az Újpestért dobog, a KTE is pozitív emlék maradt számára, így örömmel mondott igent a kecskeméti megkeresésére, illetve az emléktornán való részvételre.

12 játékos léphet pályára a tornán, így biztosan lesz olyan, aki kimarad, de Balla Mihály, Berki Zoltán és Yannick Mbengono is esélyes a kerettagságra, Kovrig Ákos szervezői feladatai miatt nem öltözik be ezúttal. Az említett játékosok is kedvenceknek számítottak a maguk idejében, Balla és Berki is gólerős játékával tűnt ki, Yannick tagja volt a feljutó csapatnak, majd Ballához hasonlóan az NBI-ben is szép karriert futott be.

Kovrig Ákos örül annak, hogy kellemes gondjaik vannak:

„12 játékost lehet nevezni, de a csapatunk ennél jóval bővebb létszámú, sajnos ezt a helyzetet is meg kell most oldani. Mindenkire szükség van, ez a kellemesebb helyzet, hogy ilyen sokan vagyunk, másnap azonban Tiszakécskén is jelenésünk van, így mindenki lehetőséghez juthat. Lesznek még olyan játékosok, akik szurkolóként lesznek jelen, így például Tököli Attila és Csizmadia Csaba, akikre szintén a KTE család részeként tekinthetünk, biztosan pályára fognak még lépni velünk a jövőben. Akadnak olyanok is, akik személyes okoknál fogva nem tudnak eljönni, Montvai Tibi bár már keretben volt, családi okok miatt kellett lemondja a tornát, de természetesen a jövőben számíthatunk rá. Nagyon szerettük volna elhozni Vladan Szavicsot is, akivel folyamatosan kapcsolatban voltunk. Ha rajta múlt volna, akkor örömmel jött volna közénk, de a helyi edzőképzésen kell részt vennie, így nem tudta megoldani ezúttal az utazást. Nagyon sajnálja ő is, hogy nem tud eljönni, de már előre jelezte, hogy maradjunk kapcsolatban, mert nagyon szeretne a csapat tagja lenni a későbbiekben. Úgy gondolom, hogy így is egy illusztris névsor állt össze, akik méltó módon képviselhetik a KTE-t, illetve tisztelettel adózhatnak Bence emléke előtt.”

A KTE öregfiúk csapatának bő kerete:

Kapusok (2): Nagy Zsolt, Tóth Zoltán

Mezőnyjátékosok (11): Czéh László, Farkas István, Csordás Csaba, Kurucsai Milán, Barna Csaba, Barna Zsolt, Berki Zoltán, Yannick Mbengono, Balla Mihály, Schindler Szabolcs, Széki Attila

Csapatvezető: Erdei Sándor

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók