A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Kibirkózott győzelemmel léptünk fel a második helyre!

Vasárnap a Paks II-t fogadta a Kecskeméti TE a Széktói Stadionban. Az inkább küzdelmet, mint látványos játékot hozó találkozón egyetlen gól született, melyet Balog Marcell jegyzett, a vérverejtékes siker értékét azonban jelzi, hogy ezzel a második helyre léptünk a tabellán.

Szabó Tibor győztes csapatán nem változtatott, ugyanaz a kezdő futott ki a pályára, mely Dabason is nyerni tudott. Ismételtem lelkes, jó 500-600 fős kecskeméti tábor kevés helyzetet láthatott az első 20 percben, a kapusoknak nem igazán kellett játékba avatkoznia. Szépen lassan aztán átvettük a kezdeményezést, Nádudvari könnyen be is találhatott volna, ám szemben a kapuval mellé lőtt 11 méterről a 24. percben. A folytatásban újabb helyzeteket dolgoztunk ki, Zámbori kapufája után ismét Nádudvari találhatott volna, de a kapusba lőtt, majd nem sokkal később Selyem tekerése is centikkel ment el a hosszú felső mellett. Szünet előtt aztán góllá érett mezőnyfölényünk, Selyem húzott el a baloldalon, beadására pedig Balog robbant be a hosszún (1-0).

A második félidőben megint mi kezdtünk jobban, Zámbó ígéretes helyzetben csúsztatott fölé, de a 60. percben Mészárosnak is bravúrt kellett bemutatnia azért egy átlövési kísérletnél. A vendégek ugyan igyekeztek egyenlíteni, időnként labdabirtoklási fölényt is ki tudtak alakítani, de sanszunk inkább nekünk volt ekkor is a gólra, de Zámbó és Nemesvári sem talált kaput. Az utolsó 10 percben ívelésekkel próbálkozott már csak a Paks, ezeket azonban jól hatástalanítottuk, így maradt az 1-0-os hazai győzelem.

Kecskeméti TE – Paksi FC II. 1-0 (1-0)

NBIII. közép csoport, 3. forduló

KTE: Mészáros – Bagó, Urbán, Farkas, Zámbori – Zámbó – Selyem (Szabó G. 90.), Markó, Nádudvari (Vladul 65.), Takács (Nemesvári 46.) – Balog.

PFC II.: Paks: Rácz - Berdó, Bognár (Horváth 70.), Molnár (Györgye 53.), Kelemen, Fejős (Kovács L. 70.), Hajdú, Kovács E., Kiliti, Nagy Á., Pál.

Gól: Balog (45.)

Sárga lap: Nádudvari, Takács, Zámbó, Vladul ill. Fejős, Nagy

Szabó Tibor: A győzelmünket nem kell megmagyarázni, de ma nem brillíroztunk, küzdöttünk az elemekkel. Azt gondolom, hogy akkor lehetünk jó csapat, ha ilyen meccseket is be tudunk húzni. Bízom benne, hogy egy látványosabb, intenzívebb meccsen a szurkolókat is ki tudjuk szolgálni jövő héten a Szentlőrinc elleni, újabb hazai meccsen. Jobb csapat, mint amennyi pontot gyűjtöttek eddig, ott sem lesz könnyű dolgunk. Pozitív, hogy a Paks szinte helyzet nélkül játszotta végig a meccset, nekünk pedig az első félidőben megvoltak azok a helyzeteink, amikkel akár simábbá is tehettük volna a találkozót. Örülünk a sikernek!

A KTE sikerével a második helyre lépett fel a tabellán, csak a még hibátlan SZEOL előz meg minket két egységgel három kör után. Legközelebb ismét a Széktóiban lépünk pályára, augusztus 25-én (szombaton) a Szentlőrincet fogadjuk 17:00-kor. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók