A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Kiegyenlített a lila derbik mérlege

Érdekes párosításnak nevezhető a KTE – Békéscsaba csörte, hiszen az NB I.-ben mindig elkerülték egymást a csapatok, a másodosztályban viszont szinte azonos a mérlegük egymás ellen.

A nyári edzőmeccsen 1-1-et játszottunk a Békéscsabával

Az 1912-ben alapított klub története során főleg az első és másodosztály között ingázott, ritkán csúszott ennél lejjebb. Az NB II.-t háromszor nyerte meg az együttes (1945, 1992, 2002), míg a legnagyobb sikerük az 1988-ban elhódított Magyar Kupa, valamint az 1994-es élvonalbeli bronzérem.

A két klub főleg a másodosztályban csapott össze 1947 és 2007 között, de négyszer az NBIII-ban is találkoztak, az élvonalban pont elkerülték egymást, hiszen a csabaiak akkor jutottak vissza hosszú idő után, amikor a KTE-t kizárták. A másodosztályban 24 mérkőzésen 3.5-es gólátlagot hoztak össze eddig a csapatok, 9 kecskeméti diadal mellett 11-szer nyertek a csabaiak, míg 4-szer nem bírtak egymással a felek. Utoljára a 2006/2007-es szezonban csaptak össze bajnokin a felek, akkor Kecskeméten 2-2-es döntetlen lett a vége, míg a Kórház utcán 4-2-es hazai siker született. Érdekesség, hogy erőnléti edzőnk, Buzási Péter mindkét találkozón kezdett akkor a Békéscsabában, ahogy a KTE-ben pályaedzőnk, Farkas István. 

Azóta azért Magyar Kupa és Ligakupa meccseken is összehozta a sors a csapatokat, illetve az utóbbi években rendszeresen találkoztunk a csabaiakkal edzőmeccseken is, nyáron 1-1 lett a végeredmény Békéscsabán.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók