A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Kiegyenlített meccset játszottunk a Békéscsabával

A KTE HUFBAU első felkészülési mérkőzését az NBII-es Békéscsaba vendégeként játszotta le. Gombos Zsolt mindenkinek egy félidőt adott ezúttal, a kiegyenlített találkozón végül Máris fejese döntött a 82. percben.

A Békéscsaba mondhatni legerősebb összeállításában lépett pályára ellenünk, míg Gombos Zsolt két részre osztotta a keretet, egyedül Puskás Gábor játszotta végig a mérkőzést. Az első félidőben mezőnyben csordogált a játék, mindkét együttes helyenként szép akciókat tudott vezetni, de a kapuk nem igazán voltak veszélyben. Mészáros képességeit főleg távoli lövésekkel tesztelte a Békéscsaba, míg a másik oldalon egy szabályosnak tűnő, de les miatt érvénytelenített Tóth gólig jutottunk. A félidő hajrájában egy-egy nagy helyzet is adódott, hazai részről Paudits lőtt mellé ígéretes helyzetből, majd kevéssel a lefújás előtt Constantinescu fejese szállt fölé.

Szünetben több fiatal is lelkes játékkal szállt be, az első helyzet előttünk is adódott, de Puskás Gábor tekerése a kapus kezében halt el. A játék képe nem sokat változott, főleg a mezőnyharc dominált, de Szabó révén közel járt a vezetéshez az Előre, Lékai azonban védett, majd a reflexszerű ismétlés a felső lécről kifelé pattant. Hatalmas helyzetünk nekünk is volt, egy jobb oldalon felépített akció végén Pantelisznek néhány méterről csak üres kapuba kellett volna lőnie, de nem tudta leszorítani a labdát. Ezt követően sem maradtunk helyzet nélkül, Ludasi szép cselek után szépen tekert a bal felső irányába, de centikkel a léc felett hagyta el a pályát a labda.  A hajrában végül a hazaiak szerezték meg a győztest gólt, egy szöglet után Máris fejelt a bal alsóba a 82. percben (1-0), amire már nem volt válaszunk.

Békéscsaba 1912 Előre – KTE HUFBAU 1-0 (0-0)

Felkészülési mérkőzés, Békéscsaba

Békéscsaba: Krnács – Nagy, Farkas, Bora, Kasik – Hodonicki, Király – Paudits, Szabó, Gránicz – Lukács.

Csere: Máris

KTE (1. félidő): Mészáros – Puzskás G., Gál, Koszó, Grünvald – Vágó, Károly, Jakab – Tóth, Puskás Z., Constantinescu.

KTE (2. félidő): Lékai – Bodor, Asztalos, Kis, Puskás G. – Szalai G., Hatvani, Ludasi – Lukács, Szalai J., Pantelisz.

Gól: Máris (82.)

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): Abszolút jól szolgálta ez a mérkőzés a felkészülésünket. Az első félidőben szerintem teljesen rendben volt a csapat, félidőben aztán sort cseréltünk, jöttek a fiatalok is. Nekik még szokniuk kell a játék gyorsaságát, de ez teljesen természetes, ráadásul egy jó NBII-es csapat első sora ellen szerezhettek rutint. Szerettünk volna persze nyerni, vagy legalább döntetlent játszani, de a látottakkal a felkészülés jelen szakaszában elégedett vagyok. Később persze ennél sokkal több kell majd.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók