A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Kiestünk a kupából

A KTE HUFBAU a Magyar Kupa 7. fordulójában a Lipótot fogadta a Széktói Stadionban, a tét a 32 közé jutás volt. Kiegyenlített első félidő után a másodikban sokáig meddő fölényt láthattunk, ami a 82. percben góllá érett, ezután már csak kapufáig jutottunk.

Az első negyedórában jobbára a kecskeméti akarat érvényesült, rögtön Szabó távoli lövése vezette fel a meccset, mely mellé ment. Bár Zimonyi révén eljutott egy lesgólig a Lipót a 9. percben, ezt követően Asztalos, Babolek és Karacs is próbálkozott, de Takács mindannyiszor magabiztos volt. A 17. percben Csete fűzte be Tamaskót, de éles szögből fölé lőtt, majd a 23. percben egy szép támadásunkat Karacs zárta le lövéssel, de a tizenhatos sarkától mellé tekert. Az első félidőben ezt követően inkább csak kisebb lehetőségek adódtak, komolyabb helyzet már nem.

Fordulás után megváltozott a játék képe, a vendégek meddő fölénybe kerültek, ami főleg labdabirtoklásban mutatkozott meg. Ennek ellenére említésre méltó sansz inkább előttünk adódott, a 49. percben Szalai előbb szabadrúgásból tesztelte Takácsot, majd a 60. percben egy szöglet után életerős fejest küldött kapura, de pont a kapus kezébe. Nagyon úgy tűnt, hogy nem fog gól születni a rendes játékidőben, hiszen csak gyengébb távoli lövésekkel próbálkoztak a csapatok, de a 82. percben a meccs legnagyobb helyzetéből már gól született. Zimonyi tartotta meg jól a labdát a tizenhatos előterében, majd kitűnően tálalt a védők mögé belépő Nyári elé, aki a bal alsóba lőtt (0-1). Zoran Kuntics azonnal kettős cserére szánta el magát, ami majdnem be is jött, de a 91. percben kapura törő Barna elől az utolsó védő menteni tudott. A szöglet után még akadt egy meccslabdánk, a lecsorgó labdát Grünvald lőtte rá, de a felsőlécről kifelé pattant a labda, így a vendégek jutottak tovább.

KTE HUFBAU – Lipót Pékség SE 0-1 (0-0)

Magyar Kupa, 7. forduló

KTE: Mészáros – Tamaskó, Asztalos, Urbán, Grünvald – Hirman, Szalai G. – Karacs, Szabó D., Babolek – Kéri.

Lipót: Takács – Simita, Molnár, Zámbó, Kapa – Nagy, Kovalovszki, Tóth, Csete – Zimonyi, Harsányi.

Gól: Nyári (82.)

Sárga lap: Szalai, Kéri ill. Molnár, Nagy, Kovalovszki.

Edző értékelések hamarosan!

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók