A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Kimaradtak a helyzeteink az Al-Arabi ellen

Szerdán Ausztriában a katari élvonalban ötödik Al-Arabi volt az ellenfelünk edzőmeccsen. Szabó István most is azonos terhelést igyekezett adni a játékosoknak, a 2x50 perces találkozón. A helyzeteink ugyan nekünk voltak meg, de mivel ezek kimaradtak, a katariaknak egyetlen nagy ziccerüket is elég volt értékesíteni.

Az első húsz percben tapogatózó játék jellemezte a találkozót, egyik csapat sem igazán tudott komoly veszélyt kialakítani. Ivószünet előtt Lukács előtt adódott ziccer, de éles szögből leadott lövését kiütötte a kapus. Ivószünet után egyértelműen frissebben jöttek vissza a mieink a pályára. A 32. percben előbb Pálinkás fejesét védte bravúrral a katari portás, majd Leoni kapáslövése kevéssel ezután fölé ment. A 34. percben Banó-Szabó tűzött rá egy szabadrúgást 20 méterről, ezt a bal sarokból piszkálta ki a hálóőr. Két minutummal később szép összjáték után lőhetett 16 méterről Kovács Barnabás, de centikkel eltévesztette a bal felsőt, majd a szünet előtt még egy újabb Banó-Szabó kísérletet jegyezhettünk fel, ekkor sem kellett sok a gólhoz.

Szünetben sort cserélt szinte Szabó István, sok fiatal érkezett, ekkor megint inkább a mezőnyjáték dominált. Az Al-Arabi két szabadrúgást tűzött rá, de ezek nem okoztak veszélyt Kersák kapujára. A félidő közepéhez közeledve, megint adódtak kecskeméti lehetőségek. A 71. percben Zeke beadása után Zsótér érkezett, de rosszul találta el a labdát, így az a kapusé lett. Három perccel később Májer húzott befelé balról, 17 méterről lőtt is, de ez is a kapus kezében halt el. A 75. percben az első katari helyzetből gól született, egy felívelt labdára jól indult el támadójuk, eltolta a kifutó Kersák mellett, majd az üres kapuba passzolt (1-0). A hajrában nagy erőket mozgósított csapatunk az egyenlítésért, erre meg is volt a sanszunk. Kétszer is jól adtunk be egy-egy szögletet, előbb a vonalról vágták ki a fejes után a labdát a védők, majd a lefújás előtt közvetlenül Szabó fejelt centikkel fölé, így maradt az 1-0. Folytatás szombaton a Szeged és a Békéscsaba ellen.

Al-Arabi SC – Kecskeméti TE 1-0 (0-0)

Felkészülési mérkőzés

KTE (1. félidő): Kersák – Nagy K. (Derekas), Szűcs K., Belényesi, Katona, Leoni, Nikitscher, Banó-Szabó, Kovács B., Pálinkás, Lukács

KTE (2. félidő): Kersák – Derekas (Vattay), Polyák, Szabó A., Meszhi, Leoni (Zeke), Vágó, Zsótér, Kovács K., Májer.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók