A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Kispesten vár ránk az év utolsó erőpróbája

A KTE HUFBAU vasárnap 11:00-kor a Budapest Honvéd-MFA II. vendége lesz zártkapus mérkőzésen a Magyar Futball Akadémián.  Az év utolsó mérkőzésén fontos lenne megerősíteni vezető pozíciónkat a tabellán.

A Honvéd II. kifejezetten jó formában van, hiszen utóbbi tíz mérkőzéséből csak kettőt veszített el az Iváncsa és a Dabas ellen, utóbbit ráadásul csak zöld asztal mellett, hiszen nem tudták lejátszani a találkozót. Simon Miklós együttese – ahogy az a fakók esetében természetes – nagyon fiatal átlagéletkorral rendelkezik, bátran bedobnak 16 éves játékosokat is a mélyvízbe, ennek tükrében nem is meglepő, hogy többen már az NBI-ben is bemutatkozhattak ősszel. A kis Honvéd általában él a visszajátszók adta lehetőséggel is, de erre talán most kevesebb esély mutatkozik, hiszen az első csapat nagyon fontos mérkőzést játszik vasárnap az MTK ellen. A fiatal kispesti csapat ezzel együtt eredménysorával már bizonyított, a mérkőzést a hatodik helyről várják, így bármilyen összeállításban veszélyesek lehetnek.

A KTE HUFBAU zsinórban öt győzelemmel fordul rá a szezonzáróra, novemberben minden mérkőzését megnyerte csapatunk. A Taksony, a Kozármisleny, az Iváncsa és az FTC II. után megint egy dobogós, vagy azt ostromló csapattal találkozunk. Gombos Zsoltnak ugyan a héten is sakkoznia kellett a játékosok terhelhetőségével, ami a hosszú őszi szezon végeztével már érthető, de némileg kényelmesebb helyzetben van, hiszen Károly Bálint például biztosan visszatérhet eltiltása után. Az őszi első hely már biztos, de egy győzelemmel ezt meg lehetne erősíteni, ebben az esetben abszolút jó hangulatban készülhetnénk a tavaszi folytatásra. A második fordulóban egyszer már legyőztük a Honvédot, akkor 4-1-re nyertünk a Széktói Stadionban. 

Simon Miklós (Budapest Honvéd-MFA II.): - Igazából nálunk csapatról nem lehet beszélni, inkább klubról. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ennek a félévnek az lett a vége, hogy a játékosaink nagy része már az első csapat keretében vannak. Ez a mi felnőtt programunk, akik ebben részt vettek a nyári felkészülés óta, azoknak tényleg nagyon nagy része már ott van, többen be is mutatkoztak azóta. Ez egy nagyon pozitív dolog, az, hogy emellett meccseket is tudtunk nyerni, az egy plusz öröm. Nekünk ezek a mérkőzések - mint a Kecskemét elleni is - nagyon fontosak a fejlődésünk szempontjából, hiszen nem titok, hogy a bajnokság legjobb csapatával fogunk játszani. Ezek mindig jó értékmérők, úgyhogy nagy örömmel várjuk a mérkőzést!

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): - Minden maradék tartalék energiánkat össze kell szednünk, hiszen az utolsó mérkőzésre készülünk. A győzelmeknek is köszönhetően jó hangulatban van a csapat, de most is vannak olyan játékosok, akiket még csütörtökön is pihentetnem kellett. Egyelőre nem tudom, milyen összeállításban fogunk felállni, ez majd csak a szombati edzés után derül ki. A srácoknak azt mondtam, hogy nem szabad hátradőlni, mert ha az jár a fejünkben, hogy már biztosan az első helyről fordulunk, akkor nem fog jól elsülni a dolog. Mindig azt mondom, hogy a legfontosabb meccs jön, de ezt most is komolyan gondolom, akárhogy is, de ezt a mérkőzést meg kell nyernünk! Ehhez feltétlen szükséges lesz az a szervezettség, az a fegyelem, amit a Fradi ellen is mutattunk. Abban biztos vagyok, hogy gólt most is fogunk szerezni, éppen ezért nagyon fontos, hogy ne kapjunk.

Szurkolói információk:

A mérkőzés zártkapus!

A találkozóról a tervek szerint két élőképes közvetítés is lesz, az egyik szokás szerint a kesport.hu-n, mely regisztráció és minimum egynapos előfizetés után követhető kommentárral, a másik a HunSport Live Youtube-csatornán.

A szöveges eseménykövetés szintén nem marad el a KTE Twitteren.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók