A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Kitűnő játékkal vertük meg a Paksot

Az OTP Bank liga 7. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén hazai pályán a Pakssal csapott össze csapatunk. A találkozót végig sok helyzetet kidolgozva, jó játékot mutatva sikerült megnyernünk.

A 4. percben máris hatalmas sansz adódott hazai oldalon, Djuranovics ugorhatott ki egyedül, de rossz megoldást választott, így kimaradt a helyzet. Két perccel később ennél is nagyobb lehetőség maradt ki, Banó-Szabót buktatták a tizenhatoson belül, azonban a jogosan megítélt büntetőt a sértett a jobb kapufára lőtte. Negyedórát kellett várni az első paksi próbálkozásra, de Szabó János távoli lövése veszélytelen volt. A 18. percben Banó-Szabó húzott el a bal szélen, remekül centerezett, ám Tóth Barna kísérletét blokkolták a védők. A félidő felénél ismét Djuranovics előtt adódott sansz, de a csatár kissé kiszorított szögből a rövid mellé lőtt. A 29. percben újra hazai támadás bontakozott ki, Nagy Krisztián vezethette kapura a labdát, azonban életerős lövése középre ment, így Rácz könnyen hárított. A túloldalon viszont bravúrt kellett bemutatnia Varga Bencének, amikor kisebb tűzijáték alakult ki a KTE kapuja előtt, Varga Barnabás lövésébe még Szalai állt bele, majd Szabó Bálint bombáját a hazai kapus nagyot repülve kiütötte. 

Ahogyan az elsőt, a második játékrészt is hatalmas elánnal kezdte a KTE. A szünetben csereként beálló Katona Bálint cselezte magát üresre a tizenhatos bal csücskénél és fantasztikus lövése beakadt a hosszúba (1–0). A Paks próbált kezdeményezőbben fellépni, de Sajbán és Haraszti távoli kísérlete is gyenge volt. Túl a 70. percen – kihasználva, hogy a Paks kitámadott – Banó-Szabó kétszer is ziccerbe került, előbb az emelése fölé ment, majd a következő alkalommal az egyszerűbbet választotta, elvezette Rácz mellett és az üres kapuba passzolt. A játékvezető előbb lest jelzett, de a VAR ellenőrizte és megadta a gólt, így az időközben lecserélt játékos gólt ünnepelhetett (2–0). A rendes játékidő utolsó tíz percébe léptek a csapatok, amikor szépített a Paks, Sajbán került a védők mögé és higgadtan gurította a jobb alsóba (2–1). Akár egyenlíthetett is volna a Paks, de Nagy Richárd lövését Varga Bence védte, majd Lenzsér fejelt mellé a szögletből. A 88. percben aztán csak eldőlt a három pont sorsa, Szabó Levente ment el a védők mellett a jobb oldalon, jól húzott befelé és bombája utat talált a kapuba (3-1).

Kecskeméti TE – Paksi FC 3–1 (0–0)

Kecskemét, 2124 néző, Vezette: Csonka Ferenc (Horváth Ferenc, Aradi József)

KTE: Varga B. – Katona M. (Katona B. 46.), Szabó A., Belényesi, Szalai G., Zeke – Nagy K. (Sági 83.), Vágó, Banó-Szabó (Szabó L. 73.) – Djuranovics (Szuhodovszki 46.), Tóth B. (Buna 90.). Vezetőedző: Szabó István

Paks: Rácz – Vas G. (Sajbán 46.), Lenzsér, Kádár (Szélpál 73.), Szabó J. – Windecker (Papp K. 10.), Varga B. – Balogh B., Haraszti, Szabó B. (Osváth 46.) – Hanh (Nagy R. 59.). Vezetőedző: Waltner Róbert

Gól: Katona B. (47.), Banó-Szabó (73.), Szabó L. (88.), ill. Sajbán (80.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók