A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Komoly erőt képviselő Fehérvárhoz látogatunk

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában a MOL Fehérvár FC vendége lesz szerda este 19 óra 30 perces kezdéssel a KTE. A Vidi hosszú nemzetközi sorozaton van túl, és válogatott játékosokat igazolt az utóbbi napokban, de most sem feltartott kézzel lép pályára Szabó István csapata.

A két csapat múltja igen gazdag az élvonalban, hiszen nem kizárólag a bajnokságban, hanem a különböző kupákban is rendre történelmi összecsapásokat vívtak a felek. A KTE története legnagyobb sikerét éppen a Videoton ellen ünnepelte 2011-ben, amikor a Magyar Kupa döntőjében 3-2-re legyőzte az akkor friss bajnok fehérváriakat. Nem sokkal ezután a Szuperkupa döntőt már a fehérváriak nyerték meg (0-1), majd 2012 tavaszán a Kecskeméten rendezett Ligakupa döntőben is piros-kék siker született (0-3). Az NB I-ben már 14 alkalommal találkoztak felek – utoljára 2015-ben – itt nyolc fehérvári sikerre négy kecskeméti jut kettő döntetlen mellett. Érdekesség, hogy első élvonalbeli sikerünket éppen a régi Sóstói Stadionban ünnepeltük 2008. augusztus 16-án (1-3). Ennek ellenére otthon mindig a Vidi dominált, négyszer nyertek az eddigi hét találkozóból.

Ami a jelent illeti, felemás helyzetben van a Fehérvár, hiszen a bajnokságot nem kezdte jól Michael Boris csapata, négy meccséből hármat is elveszített, legutóbb Kisvárdán kaptak ki 3-1-re. Jól ment ugyanakkor a nemzetközi kupában, hiszen egészen a playoff párharcig meneteltek az Európa-konferencialigában, ahol idegenben a Kölnt is megverték 2-1-re, igaz, a hazai 0-3 a búcsút jelentette.

Csapatunk eddig mind az öt bajnokiján veretlen maradt, ráadásul a másodosztályban megkezdett parádés sorozatot tekintve, már 18 mérkőzés óta nem talált legyőzőre Szabó István csapata. Hétvégén a Zalaegerszeget győztük le 3-1-re hátrányból felállva. Szabó István ezzel együtt tisztában van vele, mennyire komoly erőt képvisel ellenfelünk.

– A két klub egészen eltérő céljai voltak a bajnokság előtt, és vannak jelenleg is. Nem hiszem, hogy ecsetelni kell, hogy a Fehérvár szinte kész játékosokat igazol, vagy nagyon tehetséges fiatalokat, akiket aztán kölcsönadnak. Utóbbira jó példa Zeke Márió és Szabó Levente is, akik erősségei csapatunknak. Az utóbbi egy hétben érkezett hozzájuk Schön Szabolcs és Lirim Kastrati, akik mindketten válogatott labdarúgók, ez mindent elmond arról, hogy mekkora erősítések lehetnek. Láthattuk, hogy milyen csodálatos győzelmet arattak Kölnben is. A bajnokságban eddig nem úgy ment nekik, ahogy szerették volna, ami véleményem szerint a nagy terhelés miatt volt. Most viszont minden energiájukat arra fogják fordítani, hogy minket legyőzzenek. Az ő céljaik és lehetőségeik természetesen mások, de ez is csak egy része a futballnak. Nekünk ki kell hozni a legtöbbet ebből a meccsből, ami azt jelenti, hogy egy ponttal is elégedettek lennék. Szombat, szerda, szombat ritmusban az NB II-ben nagyon jól szerepeltünk tavaly, de az NB I. már más kávéház. Kíváncsian várom én is, hogy mennyit vett ki belőlünk a ZTE elleni mérkőzés, mely nagyon küzdelmes volt, rengeteget kellett dolgozni azért, hogy hátrányból nyerjünk. Figyelembe kell vennünk a méréseket, ennek megfelelően tudjuk csapatba állítani azokat a játékosokat, akik fizikálisan és mentálisan is készek erre a találkozóra – mondta Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője.

Szurkolói információk

A MOL Aréna Sóstó és a vendégpénztár a mérkőzés előtt 1 órával nyit 18:30-kor.

A jegyek elővételben normál 1700, kedvezményes (hölgy, diák, nyugdíjas) 1150 forintért vásárolhatóak meg a jegymester.hu oldalon. 14 év alatt nem kell fizetni, de csak a helyszínen lehet regisztrációs jegyet váltani, online elővételben nem. A helyszínen minden jegy 1000 forinttal drágább, így érdemes az elővételt választani. Kedvezményre jogosító igazolvány, dokumentum (diák, személyi például) mindenképpen legyen drukkereinknél.

A jegyvásárláshoz klubkártya és adatok megadása nem szükséges.

A vendégszektorhoz külön parokoló, bent pedig büfé is tartozik.

A MOL Aréna Sóstó vendégszektora a Szárcsa utcáról közelíthető meg az alábbi térképet segítségül véve.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók