A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Komoly történelmünk van a Diósgyőrrel

Szerdán 19 órakor a Diósgyőri VTK vendége lesz a KTE HUFBAU hétközi mérkőzésen. Ellenfelünket aligha kell bemutatni, hiszen tavaly még az élvonalban szerepeltek, a két csapat ráadásul sokszor találkozott a múltban.

Az 1910-ben alapított DVTK igazi vidéki fellegvárnak számít a magyar labdarúgásban, történelmük során 12 alkalommal nyerték meg a másodosztályt – idén a 13. címre hajtanak egyértelműen – emellett az NBI-ben 1979-ben bronzérmes lett a klub, mely 1977-ben és 1980-ban a Magyar Kupát is elhódította. Trófeát legutóbb 2014-ben nyert az együttes, akkor a Ligakupában értek fel a csúcsra. A Diósgyőr 2004 óta szinte megszakítás nélkül az élvonal stabil tagja, utoljára 2010-ben esett ki, akkor azonnal meg is nyerték az NBII-t ezután. Az utóbbi tíz évben a klub játszott kupadöntőt, kiléphetett a nemzetközi porondra is, legjobb eredményük egy ötödik hely volt az NBI-ben, de a 12 csapatos NBI-ben folyamatosan a kiesés ellen küzdöttek, amit nyáron már nem tudtak elkerülni.

Alaposan átalakuló, NBI-es és válogatott rutinnal rendelkező játékosok sorával futottak neki Kondás Elemér irányításával az új idénynek, a cél egyértelmű, fel kell jutni az élvonalba. Legismertebb játékosaik közé tartozik Könyves Norbert, aki a magyar válogatottnak is tagja volt nem oly régen, de Molnár Gábor és Asmir Suljic meghatározó játékosok voltak az élvonalban. Régi ismerős lehet kecskeméti szempontból Dejan Karan, aki 2013-2015-ig két éven át volt védelmünk oszlopa az NBI-ben.

Dejan Karan egy KTE - DVTK NBI-es bajnokin

A két klub az NBI-ben és az NBII-ben is 12-12 mérkőzést játszott egymással a múltban, az utolsót 2015 márciusában Kecskeméten, akkor 2-1-es KTE siker született. Az élvonalban teljesen kiegyenlített a mérleg, hiszen négy-négy lila-fehér és piros-fehér siker mellett, négyszer nem bírtak egymással a felek, míg a másodosztályban hat DVTK siker mellett öt kecskeméti született egy döntetlen mellett. Miskolci pályaválasztás mellett a másodosztályban négy hazai siker mellett két vendég sikert jegyezhettünk fel, míg az NBI-ben egy-egy győzelem és döntetlen jött össze számunkra.

A két csapat utolsó találkozása Miskolcon 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók