A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Kooperációs megállapodást kötöttünk a Tiszakécskei LC-vel

Klubunk a tavaszi szezonra kooperációs megállapodást kötött az NB II-es Tiszakécskei LC-vel, mely fiatal tehetségeink tapasztalatgyűjtését segítheti.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) jelenlegi szabályrendszere értelmében az élvonalbeli kluboknak a 2022/2023-as szezonban is lehetőségük nyílik kooperációs szerződést kötni NB II-es csapatokkal. Idén a 2002. január 1. és utána született (U21 és annál fiatalabb korosztályú) NB I-es labdarúgókat lehet ebben a formában a másodosztályban szerepeltetni. A kooperációs szerződés előnye, hogy fiatal játékosaink így továbbra is klubunk kötelékében maradnak, NB I-es és tartalékcsapatunkban is bevethetőek lesznek, viszont ebben a formában a másodosztályban is játéklehetőséghez juthatnak, amivel még több rutint gyűjthetnek. A kooperációs megállapodás keretein belül maximum öt fiatal léphet egyszerre pályára az NB II-ben igény esetén.

– Nyár óta négy fiatal labdarúgónkkal kötöttünk profi szerződést, illetve filozófiánk része is, hogy bátran keressük a tehetséges játékosokat az átigazolási piacon. Éppen ezért régóta kerestünk egy olyan kooperációs partnert, ahol ezek a fiatal játékosok további tapasztalatokat szerezhetnek, ezáltal felgyorsítva a fejlődésüket. Örülünk, hogy a Tiszakécskével megállapodásra jutottunk és egy jó partnert találtunk törekvéseinkhez, hiszen már csak a két város közelsége miatt is kézenfekvő volt, hogy ebbe az irányba induljunk el. Bízom benne, hogy kölcsönösen elégedettek leszünk majd a fiatalok fejlődésével és teljesítményével. A tartalékcsapat mindenképpen jó kezdő lépcsőfok a felnőtt futballban az NB III-ban, de az elsőosztály hatalmas ugrás még onnan, éppen ezért örömteli, hogy mostantól akár az NB II-ben is szerepelhetnek a legtehetségesebbek, hiszen a másodosztály rendkívül erős és színvonalas liga – mondta Tóth Ákos, klubunk sportigazgatója. 

Major Szabolcs profi szerződésének aláírása után az NB III. után az NB II-ben szerezhet akár tapasztalatot

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók