A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Koszó Balázs szülővárosa csapatával térne vissza az NBII-be

Ősszel a BKV Előre színeiben újra felépítette magát hazatérő játékosunk, aki most már csak a jövőbe tekint. 2008-ban még fiatal játékosként lett bajnok lila-fehérben, most a csapat rangidőseként vezérszerep hárulhat rá.

A KTE-vel a legnagyobb sikerek aktív részese lehettél, gyakorlatilag itt nőttél fel. Milyen érzés volt újra belépni a Széktói Stadionba?

Előjöttek a régi szép emlékek, mert azért volt jó pár. Rengeteg kép és fotó van kirakva az épületben, akár a 2008-as feljutásról, akár a kupagyőzelemről, illetve különböző meccsekről, néhányról én is visszaköszönök. Jó érzés ezeket visszanézni.

Békéscsaba, Dunaújváros, Mosonmagyaróvár, Győr, Szeged. Csupa nagy múltú klubban futballoztál az utóbbi években, Békéscsabán NBI-es feljutást is ünnepelhettél. Egy kalandos 2019/2020-as szezonon vagy túl, de újra nagy célokért és tervekért szállsz harcba, miután a BKV Előrében futballoztad végig az őszt. 

Sajnos nem voltam szerencsés, de ez már a múlt, magam mögött hagytam ezt az időszakot teljes mértékben, hiszen egészséges vagyok, jó állapotban is tudhatom magam. Nyáron egyetlen cél vezérelt a klubváltásnál, játszani szerettem volna hosszú kihagyás után. Ez meg is valósult, gyakorlatilag az összes mérkőzést végig játszottam, miután Szegedről a BKV-hoz igazoltam.

Az NBII-es bajnok együttesnek még az egyik legfiatalabb tagja voltál, most viszont a keret rangidőse leszel a tapasztalatod és a rutinod miatt is. A vezérszerep gondolata foglalkoztat már?

Tény, eltelt azóta nagyon sok idő. Nagyjából már ismerem a keretet, tudtam, hogy rangidős leszek. Tetszik a klub által felvázolt koncepció, ez egyezik az én céljaimmal is. Újra NBII-ben szeretnék játszani, remélhetőleg ezt fél év múlva a szülővárosom csapatában tehetem meg. Erre nagy esélyünk van, remélem össze is fog jönni.

Mennyire követted a klub szereplését?

Az eseményeket nagyjából mindvégig követtem. Pont hét éve annak, hogy eligazoltam Békéscsabára, érdekes módon úgy hozta az élet, hogy soha nem léptem pályára bajnoki meccsen a Kecskemét ellen. Biztosan nagyon fura érzés lett volna. Sajnos pont akkor zárták ki a klubot az NBI-ből, amikor mi feljutottunk a Békéscsabával, utána aztán soha nem abban az osztályban vagy csoportban futballoztam, ahol a Kecskemét szerepelt. Voltak ismerősök, akikkel ősszel már beszéltem, csak pozitívumokat hallottam vissza, miszerint nagyon összetartó társaságról van szó. Ebben van a KTE ereje, ennek is köszönhetőek a jó eredmények.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók