A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Kotroczó Péter berobbant a felnőtt csapatba

Télen tért haza Kecskemétre korábbi saját nevelésű játékosunk, a 17 esztendős Kotroczó Péter, aki a Ferencvárosban és a Honvédban futballozott, miután tehetségére szemet vetettek a fővárosban. Korábbi akadémistánk még labdaszedőként volt ott a felnőtt csapat meccsein a Széktói Stadionban, akkor nagy álma volt, hogy egyszer itt léphessen pályára, ezt azóta két góllal is megspékelte a Dunaújváros és a Szeged ellen.

 - Kecskemétről indultál, ide tértél vissza télen. Hogyan alakult a köztes években a pályafutásod?

 - Az SC Hírös-Ép-ben kezdtem el focizni, majd akkoriban volt egy kiválasztó rendszer Kecskeméten, ahol az egy évvel idősebbek közt mutathattam meg magam, így kerültem végül az akadémiára. Rengeteg tornára jártunk, ott nézett ki a Ferencváros, és le is igazoltak. Két évet töltöttem ott első körben, az első nagyon jól sikerült, hiszen házi gólkirály lettem, de utána sajnos volt egy lábtörésem, ami miatt sokat kellett kihagynom. Nem nagyon játszottam emiatt, ezután kerültem egy évre a Honvédhoz, ahol bajnokok lettünk. A Fradi visszahívott, ahol ismét két évet töltöttem el. A vírus idején Kecskeméten edzettem, amikor nem tudtam felmenni a Fradihoz, akkor vetette fel az U19-es csapat edzője, Lóczi Péter, hogy mi lenne, ha tennék egy próbát újra Kecskeméten, már a felnőtt csapatnál. Átgondoltam, azóta itt vagyok.

- Az U19-ben kezdtél, de edzőmeccsen már játszottál a felnőtt csapatban, illetve ott is edzettél. Milyen céllal tértél vissza?

- A célom az volt, hogy folyamatosan vegyem a lépcsőfokokat, minél hamarabb be tudjak mutatkozni, eredményes játékot mutassak, illetve ki tudjak emelkedni a fiatal korom ellenére is.

- Ez eddig sikerült is, hiszen három meccsen két gólt szereztél. Milyen volt debütálni, majd gólokat szerezni?

 - Kiskoromban itt szedtem a labdát a Széktóiban, akkor nagy álmom volt, hogy egyszer itt játszhassak, ebben a stadionban. Nézők ugyan nem lehettek az első meccsemen, de az az élmény, hogy ott mutatkozhattam be, ahol minden elindult, az hatalmas élmény volt.

 - Szerdán a Taksony ellen már lehetnek nézők, akár ezt az élményt is pótolhatod már. Milyen meccsre számítasz?

 - A Taksony teljes átalakult az őszhöz képest, de nem szabad lebecsülni senkit, mi sem tesszük ezt meg. Ugyanúgy készülünk, ahogy az összes többi mérkőzésre, fejben összeszedett a csapat, koncentrálunk, tesszük a dolgunkat. Bajnokok akarunk lenni, ehhez kell a három pont. Szeretnék természetesen pályára lépni, immáron nézők előtt, ez nekem egyértelműen plusz motiváció.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók