A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

KTE öregfiúk csapat szerveződik, decemberben már több tornán is ott lesznek

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a KTE történelmének rengeteg emblematikus figurája van, akik a múltban számos sikernek voltak tevékeny részesei. Bár alkalmanként össze is állt egy-egy öregfiúk csapat, az állandóság eddig hiányzott, ezen szeretne a jövőben változtatni Kovrig Ákos, aki most felkarolta ezt az ügyet.

Tököli Attila és Kovrig Ákos újra a KTE hagyományokat öregbíthetik

A kezdeményezés első lépése egy augusztusi gálameccs volt, amikor a Mini Future Cup kiegészítő programjaként került sor egy találkozóra a Műkertvárosi Sportcentrumban. A jó hangulatú találkozón nagyon jól érezték magukat a korábbi kecskeméti kedvencek, Kovrig Ákos pedig úgy érezte, itt az ideje annak, hogy állandóságot vigyenek ezen a vonalon is a KTE életébe.

„Lényegében azért gondoltam arra, hogy jobb szervezés mentén is elindítunk egy ilyen folyamatot, mert ennek az augusztusi meccsnek nagyon jó fogadtatása volt a korábbi társak részéről is. Szép számban voltak ott jó nevű kecskeméti játékosok, szeretnénk ezt folytatni, mert én úgy gondolom, hogy szükség van arra, hogy a régi játékosok is valamilyen szinten képviselhessék magukat az egyesület keretein belül” – kezdte a miértekre adott válaszával Kovrig Ákos, az SC Hírös-Ép játékos-edzője és sportigazgatója.

A keret már alakulóban van, rengeteg játékos adott pozitív visszajelzést, a névsor azonban még nem feltétlen teljes, folyamatosan bővülhet és foroghat a jövőben is. A kapuban az NBII-es bajnokcsapat két hálóőre, Tóth Zoltán és Nagy Zsolt állhat, akiket akkori kapusedzőjük, a szintén kecskeméti legendának számító Erdei Sándor dolgoztatja meg majd az edzéseken. A mezőnyjátékosok listáját Czéh László, Montvai Tibor, Csordás Csaba, Zsolnai Róbert, Kurucsai Milán, Kislőrincz György, Balla Mihály, Tököli Attila, Koncz Zsolt, Némedi Norbert, Gyagya Attila, Barna Zsolt, Barna Csaba, Berki Zoltán, Mojzes Róbert és Yannick alkotja eddig. Kovrig Ákos nagyon bízik benne, hogy a KTE korábbi kapitányát, Vladan Szavicsot is sikerül elhozniuk egy-egy nagyobb rendezvényre, akinek a távolság miatt a rendszeres részvétel biztosan nem fog beleférni.

„Decemberben már három tornára vagyunk hivatalosak, de szeretnénk ebben a téli időszakban, januárban és februárban is minden meghívásnak tisztelettel eleget tenni, illetve méltó minőségben részt venni. Én úgy gondolom, hogy azok a játékosok, akik az eddigi névsorban szerepelnek, azok méltóképpen tudják képviselni a KTE-t. A célunk az, hogy legyen egy aktív csapat, az edzések mellett jó közösségi programokat szervezzünk, kialakítsunk egy erős hátteret ezen a fronton is a klubnak” – mondta Kovrig Ákos.

Csordás Csaba és Koncz Zsolt is a szurkolók kedvencei közé tartoztak

Ami a három tornát illeti, először december 9-én a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában lépnek pályára az öregfiúk, ahol 15:00-tól egy gálameccset játszanak a SOS Gyermekfalu által szervezett rendezvény keretein belül. A hónap legfontosabb eseményére december 28-án kerül sor, amikor is a Messzi István Sportcsarnokban a Lázár Bence Emléktornán vesznek részt, egy nappal később aztán Tiszakécskére lesznek hivatalosak egy hasonló rendezvényre.

„Olyan csapatban gondolkodunk, mely havi szinten összejön, edzésre jár, jó meccseket tud játszani. A harmadik félidő is fontos, hogy le tudjunk ülni, el tudjunk beszélgetni egymással. Amellett, hogy én ezt most kezembe vettem, Czéh Lacinak és Csordás Csabinak is meg kell említeni a nevét, mert aktívan részt vesznek a csapat verbuválásban, szervezésében. Bízom benne, hogy mindenki örömmel jön majd, illetve veszi fel a lila-fehér mezt! Ki kell emelni a KTE klubvezetésének pozitív hozzáállását is, Telek Zoltán mindenben támogatásáról biztosított minket. Elindultunk tehát az úton, most már csak futballozni kell! Remélem, hogy hosszútávon jó jövőképet tudunk mutatni a most még aktív játékosoknak is, az ajtó mindenki előtt nyitva áll” – zárta gondolatait Kovrig.

Fotók: Bús Csaba (baon.hu/Petőfi Népe)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók