A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Küzdöttünk, de ezúttal a Paks bizonyult jobbnak

Az OTP Bank liga 29. fordulójának nyitómérkőzésén a harmadik helyezett Paks látogatott a Széktói Stadionba, ahol telt hát, 4950 néző fogadta a csapatokat. A találkozó remekül kezdődött a KTE számára, a félidőben kettővel vezettek a hazaiak, ám a szünet után a Paks Varga Barnabás mesterhármasával fordított, miután emberelőnybe került Vágó Levente kiállítása után. 

Ahogyan azt várni lehetett, a két kiváló támadófutballt játszó csapat nagy lendülettel kezdett neki a találkozónak. Az első percekben előbb a KTE próbálkozott, Horváth lőhetett remek szögből szabadrúgást, a sorfalról levágódó labdát Vágó kapásból kapura eresztette, ám Nagy Gergely védett. A 8. percben a Paks is eljutott a hazai kapuig, a góllövőlistát vezető Varga Barnabás fejese mellé szállt. Két perccel később viszont a Kecskemét szerzett vezetést, egy Szuhodvoszki által betekert jobb oldali szögletre Szalai robbant be nagyszerűen és kapásból a léc alá lőtt (1-0). A 23. percben ismét a hazaiak támadtak, Nikitscher beadását Zeke küldte kapura, majd az ellentámadásból Szabó János lőtt oldalhálót. A következő két kecskeméti próbálkozás egyik főszereplője a center, Tóth volt, aki előbb fejjel próbálkozott, majd maga készítette le Banó-Szabónak a labdát, ám a kísérlet lecsúszott. A 42. percben aztán megismétlődött az első gól előtti jelenet, megint jobbról jöhetett sarokrúgással Szuhodovszki, és ezúttal Szabó Alex volt eredményes, aki Szalaihoz hasonlóan megszerezte második gólját a szezonban. Az első félidő végén a paksi csatár, Varga Barnabás léphetett volna ki ziccerben, de a játékkal együtt élő Varga Bence kapus tisztázni tudta a nagyon veszélyes lehetőséget. 

A szünetben a Paks hármat cserélt és kettőzött erővel ment bele a második játékrészbe. Ennek hamar meglett az eredménye, az 50. percben a hazaiak szempontjából hidegzuhanyként jött, hogy Böde lefordulása után a beadásra Varga Barnabás érkezett és szépített (2-1). Három perccel később ismét ő próbálkozott, de tekerése gyenge volt, majd az 58. percben teljesen megváltozott a játék menete. Papp lövése Vágó kezét érte, a játékvezető VAR-vizsgálat után tizenegyest ítélt és második sárga lapot adott az így kiállított kecskeméti csapatkapitánynak. Varga Barnabás értékesítette a büntetőt (2-2). Néhány minutummal később a félidőben csereként beálló Katona Bálint lőtt fölé, majd a túloldalon Varga állt közel a mesterhármashoz, ám jó helyzetből kapu mellé passzolt. A 74. percben Böde verekedte át magát a védőkön és lövése már Varga Bencén is túljutott, azonban Szalai a gólvonalról menteni tudott. A 90. percben azonban már az összes kecskeméti verve volt, egy kapu előtti kavarodásnál Böde lövése után Varga öklözött, de pont Varga fejére került a labda, aki mesterhármasát és a paksi győzelmet érő találatot bólintotta közelről a hálóba (2-3). 

Kecskeméti TE – Paksi FC 2–3 (2–0)

Kecskemét, 4950 néző, Vezette: Andó-Szabó Sándor (Tóth II. Vencel, Becséri Gergely)

KTE: Varga B. – Nagy K. (Katona M. 91.), Szabó A. (Májer 91.), Vágó, Szalai G., Zeke – Nikitscher (Meszhi 72.), Szuhodovszki, Banó-Szabó (Rijáskó 59.) – Horváth (Katona B. 46.), Tóth B. Vezetőedző: Szabó István

Paks: Nagy G. – Vas G., Kádár, Szélpál – Osváth (Sajbán 46.), Vas G. (Skribek 46.), Balogh (Haris 84.), Papp, Szabó J. (Kovács N. 88.) – Hahn (Böde 46.), Varga. Vezetőedző: Bognár György

Gólszerző: Szalai (10.), Szabó A. (42.), ill. Varga B. (50., 58. – tizenegyesből, 90.)

Kiállítva: Vágó (57.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók