A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Legyőztük a Honvédot is, hatos győzelmi szériával zárjuk az évet

A KTE HUFBAU az NBIII. 21. fordulójában a Honvéd II. vendége volt a Magyar Futball Akadémián. Az év utolsó meccsén a második félidőben dőlt el a javunkra a párharc, így a hátralévő meccsektől függetlenül, tisztán vezetjük a bajnokságot a téli szünetben. Csapatunknak ez volt zsinórban a hatodik győzelme, a szériát folytatni is lehet tavasszal. 

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, melyen az első lehetőség Puskás Zoltán előtt adódott, de Berla megfogta lövését. A 11. percben Jakab hatalmas ziccerbe került, de sokat várt, így lövésébe bele tudott még lépni egy védő. Az első félidő ezt követően inkább mezőnyjátékkal telt, de a 30. percben Károly is helyzetbe került, azonban ballal gyengén találta el a játékszert. Bár már ekkor is meddő fölényben futballoztunk, helyzetek ehhez nem igazán párosultak, a kis Honvéd alapvetően jól védekezett.

Fordulás után magasabb sebességi fokozatra kapcsoltunk, mindenki mozgósította a szezon utolsó tartalék energiáit. Ez sorra hozta is a helyzeteket, főleg Puskás Gábor volt nagyon aktív a jobb oldalon, felfutásai és beadásai rendre magukban hordozták a veszélyt. Az 58. percben Károly jól is érkezett az egyikre, de mellé piszkálta a labdát éles szögből. A 62. percben megszületett a levegőben lógó kecskeméti gól, előbb Károly lövését még védte a kapus, de utána Jakab addig kereste a lövőhelyzetet, amíg meg nem találta, végül aztán ballal a bal alsóba lőtt (0-1). Gyorsan megszereztük ezt követően a másodikat is, a 68. percben Károly tekert jobbról középre egy szabadrúgást, amire a hosszú Szalai Gábor érkezett és a léc alá fejelt (0-2). A meccs itt tulajdonképpen el is dőlt, a Honvéd nem tudott már váltani, stabilan védekeztünk, és a lefújás pillanatáig már nem is változott az eredmény.

A KTE HUFBAU biztosan az élen telelhet, függetlenül a még hátralévő mérkőzésektől. Folytatás február 28-án Pakson!

Bp. Honvéd-MFA II. – KTE HUFBAU 0-2 (0-0)

NBIII. közép csoport 21. forduló

Honvéd: Berla - Uzoma, Török, Kálnoki Kis, Gale, Lukács, Cipf, Buna, Tóth-Gábor, Pekár, Keresztes.

KTE: Mészáros – Puskás G., Gál, Vágó, Grünvald – Jakab, Szalai G., Károly – Tóth, Puskás Z., Constantinescu.

Gól: Jakab (62.), Szalai G. (68.)

Sárga lap: Bartha, Uzoma ill. Szalai G.

Simon Miklós (Honvéd II.): Gratulálok a Kecskemétnek, abszolút megérdemelten győzött! Voltak momentumaink a meccsen, amikor tudtunk dominálni, nekünk ezek a „gólok” úgymond egy szinte már NBII-es csapat ellen. Egy nagyon jó fejlődési lehetőség volt ez újra számunkra, megtapasztaltuk milyen egy igazi felnőtt csapat ellen játszani.

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): Elég óvatosan kezdtünk, enerváltak is voltunk, kicsit rágörcsöltünk a meccsre, a játékunk lassúbb és óvatosabb volt. Ez jellemezte az első félidőt, ami így összességében ikszes volt. Félidőben megbeszéltük a teendőket, teljesen más csapat is futott ki a pályára. Jól futballoztunk, főleg a jobb oldalon vezettünk akciókat, végül két gólt is szereztünk. Az utolsó tizenöt percben már nem volt annyi lehetőségünk, viszont ott a védőink nagyon jól megoldották a mai feladatot, úgyhogy összességében megérdemelten szereztük meg a három pontot. Sok sikert kívánok ellenfelünknek az NBI-ben is!

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók