A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Lőrincz Emil bízik csapatában

Szokásunkhoz híven most is felkerestük aktuális ellenfelünk trénerét, hogy milyen várakozásokkal is készül csapatával a hétvégi bajnokira. A Dunaújváros jól kezdte a szezont, Dobos Barna azonban visszautasíthatatlan megkeresését kapott az NBII-es ZTE-től, így a múlt héten már a korábbi válogatott védő, a PMFC-t az NBI-ben is irányító, Lőrincz Emil vette át a stafétabotot.

Szezon közben érte a lehetőség, hogy az egyébként jól szereplő Dunaújváros irányítását átvegye, mennyire lepte meg ez a helyzet?

Abszolút meglepett, mert nem volt róla szó. Főleg úgy, hogy éppen csak túl voltunk a felkészülésen, egy-két bajnoki mérkőzés ment le, úgyhogy meglepő volt számomra.

A Dunaújváros jól kezdte a szezont, jelenleg a harmadik helyen állnak, mi a kitűzött céljuk ebben a szezonban?

Magunkkal szemben azt várjuk, hogy minden meccset megnyerjünk, fejlődjünk futballban, játékban, mindenben. Úgy gondolom, hogy a kollégáimnak és a játékosoknak is az a céljuk, hogy minden meccsre úgy menjünk ki, hogy azt nyerjük meg. Butaság lenne persze azt mondani, hogy bajnoknak kell lenni, de egy profi sportoló esetében szerintem az a normális, ha mindig nyerni akar.

Egy korábbi kupagyőztes, illetve egy korábbi bajnok csatája lesz a vasárnapi, mindkét klub rendelkezik tehát NBI-es múlttal, legutóbb ott is találkoztunk tétmeccsen. Milyen mérkőzésre számít, milyen ellenfélnek látja a KTE-t?

Ez már történelem sajnos, de remélem mindkét csapat újra eljut egyszer oda. Mindenképpen nehéz meccsre számítunk. A csapat erejét, az egész bajnokságot nézve minden találkozó nehéz egy darabig. Nüanszokon múlnak meccsek, de én azt mondtam a fiúknak, hogyha mi azt nyújtjuk, amire képesek vagyunk, akkor meg tudjuk nyerni. Ehhez az is kell, hogy például úgy futballozzunk, ahogy Pakson is az első félidőben.

Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók