A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Lukács Dániel: A koncentráció döntő lehet

Lukács Dániel továbbra is vezeti a házi góllövőlistát, ráadásul az összesített mezőnyben is előkelő helyen áll. A Békéscsaba elleni derbin két gólkirály jelölt is összecsaphat, hiszen 15 gólos csatárunk egyik legnagyobb riválisa, a 20 gólos Lukács Raymond is pályára léphet az ellenfél színeiben. Támadónk elmondta, hogy a bajnoki hajrában a koncentráció és az összeszokottság döntő fontosságú lesz.

– Sűrű hétben vagytok benne megint, a Győr elleni sikerrel indult, majd a Nyíregyháza elleni döntetlennel folytatódott. Hogyan értékelnéd a két meccset?

– A Győrrel és a Nyíregyházával is egy küzdelmes mérkőzést játszottunk. A Győr ellen jól jöttünk ki a hajrából, hiszen meg tudtuk szerezni a győztes gólt is. A Nyíregyháza ellen is megvoltak a helyzeteink a végén, de sajnos ezeket nem sikerült kihasználni, így be kellett érnünk a döntetlennel. A négy pont két mérkőzésen ebben a formában nem rossz eredmény, de a három pontokra akarunk rámenni a folytatásban is, hogy minimum a dobogós helyezést elérjük.

– Jön a lila derbi a Békéscsaba ellen, milyen mérkőzésre számítasz?

– A Békéscsaba mindig egy nehéz ellenfél, ezt már megmutatták elég sokszor. Mindkét csapatnak kellenek a pontok, esetükben pláne azért, mert élet-halál küzdelmet vívnak az alsóházban. A keretük sokkal erősebb ennél, így mindenképpen nehéz találkozó előtt állunk, de a győzelem a célunk.

– Nagy csata zajlik a gólkirályi címért is, egyik riválisod éppen pályára is léphet a Békéscsabában. Mennyire foglalkoztat ez a külön verseny itt a hajrához közeledve?

–  Nem számolgatok, nem nézegetem a riválisokat továbbra sem. A tavaszi szezon előtt az volt a célom, hogy duplázzam meg a góljaim számát, tehát ahogy mondtam akkor is, szeretnék eljutni legalább 20 gólig. Ez nem változott, ha több lesz persze, akkor annak nagyon örülök, pláne, ha eredmény is társul hozzá.

– Egyre élesebb a küzdelem a hajrában, a Vasas meglógott, de a másik két dobogós helyért, illetve a feljutásért hatalmas csata zajlik a DVTK, a Szeged és a KTE között. Mi lehet a döntő ebben a csatában szerinted?

– Hét meccs vár még mindhárom csapatra a végéig. Szerintem az dönthet majd a végső helyezések szempontjából, hogy melyik van jobban összeszokva. Emellett a bajnokság végén már bejöhetnek nem várt sérülések, kicsit fáradnak is a csapatok. A koncentrációnak kell nagyon magas hőfokon égnie, mert itt már tényleg apróságok is dönthetnek.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók