A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Lukács Dániel: Nagyon szeretek újra itt lenni

Lukács Dániel négy mérkőzésen három góllal segítette a tavasz során eddig csapatunkat, ezzel már 28 gólnál tart kecskeméti színekben karrierje során. Támadónk bizakodva várja a folytatást is. 

– Banó-Szabó Bence azt mondta, vártad már tőle nagyon a gólpasszt, igaz ez?

– Mondogattam neki, hogy itt lenne az ideje már, hogy adjon nekem is egy gólpasszt. Mindig csak azt mondta, hogy menjek és úgyis oda fog esni a labda lábamra, szerencsére az Újpest ellen ez így is történt. Nagyon örülök, hogy ilyen helyzetbe tudott hozni Bence, annak még inkább, hogy berúgtam, úgyhogy összejött, amit elterveztünk.

– Négy meccs, három gól, aligha lehet hiányérzeted, ráadásul a szurkolók is hatalmas szeretettel fogadtak, a nevedet is skandálják a lelátón.

– Nincs bennem hiányérzet, boldog vagyok, hogy játszhatok és jönnek a gólok is. Jó érzésekkel tértem vissza Kecskemétre, nagyon szeretek újra itt lenni. Minden adott, hogy továbbra is jó irányba menjünk. Egy játékost mindig feldob, hogyha a saját szurkolói éltetik, nekem is plusz motivációt ad, örültem neki, hogy ilyen jól fogadtak.

– Mi változott, ahhoz képest, amióta elmentél?

– Annyi mindenképpen, hogy idősebb lettem… Egyébként minden olyan, mintha el se mentem volna. Persze, most máshol lakunk a családommal, a csapat egy kicsit másabb, egy osztállyal fentebb vagyunk, de a saját nézőpontomból nem változott az, hogy mennyire jól érzem magam most is Kecskeméten. Nem tett viszont rosszat a karrieremnek a diósgyőri másfél év, mert ott is sokat tanultam, az is egy plusz, amit magammal hoztam, és ami előnyömre válik majd itt is.

– A négy meccsen elért három győzelemmel elégedett vagy?

– Ezt az eredménysort alighanem mindenki aláírta volna, de a futballban mindig lehet javulni és fejlődni. Igyekszünk azokat az elemeket javítani, melyek esetleg működhettek volna jobban is, hiszen ismét egy nehéz periódus vár ránk, három igen erős ellenféllel szemben.

– Megyünk Zalaegerszegre, ami ismét egy kemény felvezetése lesz egy sűrű hétnek. Hogyan várjátok?

– Csak a Zalaegerszegre készülünk jelenleg, hiszen kitűnő formában kezdte ellenfelünk a tavaszt, idegenben így nehéz feladat előtt állunk. Utána következik szerdán a Magyar Kupában a Veszprém, az sem lesz könnyebb meccs, hiszen az alacsonyabb osztályban szereplő klubok mindig nagyon felszívják magukat, élet-halál csataként tekintenek ezekre találkozókra. Utána pedig jön idegenben a Ferencváros. Nehéz hármas, akárhogy is nézzük, de ha koncentráltak leszünk és ki tudjuk küszöbölni a hibáinkat, akkor jól jöhetünk ki ebből az időszakból is.  

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók