A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Lukács Dániel örül az elismerésnek

Elkezdte a téli felkészülést csapatunk, de a játékosok közül Lukács Dániel különösen jó kedvűen térhetett vissza, hiszen a szurkolók szavazatai alapján az ősz legjobb játékosa lett a Merkantil Bank Ligában. Luki idén sem akarja levenni a gázpedálról a lábát.

– Jó hangulatban térhettél vissza az pályára, hiszen a holtszezonban a szurkolók megszavaztak az NBII. őszi legjobbjának. Hogyan fogadtad a hírt?

– Őszintén mondom, meglepett az elismerés. Én is láttam, hogy lesz egy ilyen szavazás, figyelemmel is követtem. Érkeztek rám is szavazatok, majd egyre nőtt a számuk, végül már azt vettem észre, hogy Molnár Gábort is sikerült megelőzni. Ez egy közönségdíj is, így abszolút megtisztelő, hogy ennyien rám szavaztak. Ezúton is köszönöm, nagyon örülök neki!

– Tegyük hozzá, éppen a riválisodra, a diósgyőri Molnár Gáborra szavaztál, pedig egy ilyen kiélezett versenyben sokaknak talán maguk felé hajlik a keze.

– Az elég nagyképű dolog lett volna, ha saját magamra szavazok, ilyen meg sem fordult a fejemben. Molnár Gabit egy nagyon jó játékosnak tartom, éppen ezért is volt egyértelmű számomra, hogy rá adom a voksomat.

– Szezon végén feltételezem kicsit értékelted te is az őszödet, mennyire voltál megelégedve magaddal?

– A csapatban gondolkodva azt mondhatom, hogy egy nagy menetelés volt ez tőlünk újoncként. A harmadik helyen telelünk, ami hatalmas siker számunkra. A folyamatot követve, benne élve nem volt ez meglepetés számunkra, mert az egész stáb, az összes játékos ugyanarra húzott. Ezt akartuk elérni, meg is tudtuk csinálni. Amennyiben egyénileg kell néznem magam, úgy azt mondhatom, hogy nagyon jól kezdtem, utána viszont kicsit leültem. Azt bánom, hogy abban az időszakban nem sikerült legalább egy-egy gólt pötyögtetnem, de a szezon második felére aztán magamra találtam, újra jöttek a gólok is a végén. Ezt szeretném átmenteni az új évre is.

– Az edzésen máris nagyon gólerős formában voltál. Milyen célokkal kezdted meg a felkészülést?

– Jó lenne ezt a 10 gólt legalább megduplázni a szezon végére, ha még több jönne össze, az persze sose rossz. Készítettem már magam fejben a munkára és a tavaszi szezonra, szép amit eddig elértem, de folytatni kell a termelést. A szurkolók elismerése, a szavazás megnyerése is egy visszaigazolás, egy motiváló erő, hogy valamit jól csinálok. Ezt szeretném folytatni.

– A téli felkészülés nem a játékosok kedvence, de milyen volt újra belecsapni a munkába?

– Kaptunk külön feladatokat a téli szünetre, amit egyénileg el kellett végeznünk, nem a nulláról vágtunk így bele az edzésekbe. Most még a felméréseké a főszerep, amiket a stáb folyamatosan elemez majd ki a nyári adatokkal is összevetve. Annak nagyon örülök, hogy a rövid idő ellenére is sok edzőmeccsünk lesz, sok időt töltünk majd a konditeremben, nem a száraz futásoké lesz így a főszerep. Ezt minden játékos sokkal jobban kedveli, hasznára fog válni ez a munka a csapatnak.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók