A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Lukács József: Régóta vágytam rá, hogy egyszer itt focizzak végre

A KTE HUFBAU új szélső támadója ezer szállal kötődik Bács megyéhez, hiszen bár Erdélyben született, nagyon fiatalon Lajosmizsére került. „Luki” rengeteg NBI-es meccsre járt át, sőt, labdaszedő is volt KTE meccseken, így most egy gyerekkori álom is megvalósult számára azzal, hogy a Széktói Stadionban futballozhat.

Gólöröm Kazincbarcikán

Némileg meglepő fordulat után igazoltál hozzánk, hiszen úgy tűnt, hogy Jászberényben folytatod a pályafutásodat, még gólt is lőttél nekünk a nyári edzőmeccsen. Miért döntöttél végül a KTE mellett?

Tavaly is volt már arról szó, hogy Kecskeméten folytassam a pályafutásomat. Akkor végül Ózdra kerültem Kazincbarcikáról, a klubom ezt látta jobb döntésnek. Sajnos az ózdi félév az ismert okokból nem zárult szépen, s noha akkor is érdeklődött a KTE, megint nem jött össze a váltás. Most nyáron is megkeresett a KTE, ugyanakkor én már korábban elígérkeztem Jászberénybe. Nem akartam az adott szavamat megszegni, ott is kezdtem el a munkát, de végül aztán így alakult a dolog. Nagyon örülök, mert adottak a profi körülmények, a Gombos Zsolt által irányított szakmai munkáról is csak pozitív visszajelzéseket kaptam. A klubbal közösek a céljaink, vissza akarunk jutni az NBII-be!

Bajnoki cím Lajosmizsén, "Luki" 8-as melegítőben

Székelykeresztúron születtél, de Lajosmizsén nőttél fel itt a szomszédban gyakorlatilag. Adja magát a kérdés, mennyire követted a KTE szereplését?

Abszolút követtem! Amikor kisebb voltam, rengeteg meccsre jártam át, még labdaszedő is voltam. Szerettem itt lenni, sok játékost végül azokból az időkből meg is ismerhettem az NBII-es éveim alatt. Ugye én kint születtem Erdélyben, aztán miután idekerültünk, Lajosmizsén fociztam. Jött a ZTE majd a Grosics Akadémia, végig jártam az NBI-es ranglétrát utánpótlásban. Jöttek utána az NB-s bajnokságok felnőtt szinten, most pedig újra itt vagyok Kecskeméten. Nagyon örülök, hiszen közel is vagyok az otthonomhoz, illetve régóta vágytam rá, hogy egyszer itt focizzak végre.

Lipcsei Péter előtt labdaszedőként

Ahogy említetted, a céljaid megegyeznek a klub által kitűzöttekkel. Mit vársz a szezontól?

Maximalista vagyok, az NBII. a minimális célom, de a körülmények és a múlt alapján itt az NBI. sem lenne merész álom. Ha nem az lenne a cél, hogy jussunk fel, akkor nem is jöttem volna, mert mindenképpen szeretnék én is újra ott futballozni. Sok játékost ismerek a csapatból, azt látom, hogy mindenki nagyon elszánt, de a célokhoz adottak is a körülmények.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók