A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Markó Ádám gólokkal és gólpasszokkal járulna hozzá a sikerekhez

Az első gólpassz már meg is született Dabason, hiszen új igazolásunk tekerte középre azt a szabadrúgást, melyből Farkas István a győztes gólt szerezte. Mivel friss szerzeményről van szó Ádám személyében, kicsit utána is jártunk a múltjának.

2008 nyarán már voltál a KTE játékosa, de ez csak néhány napig tartott, mi volt ennek az oka?

A KTE akkor jutott fel az NBI-be és indítottak tartalék csapatot is. Bács megyei srácként, kiskőrösi játékosként szerencsét próbáltam. Szerződést kaptam, de érettségi előtt álltam, nem akartam volna iskolát váltani, így egy kölcsönszerződéssel vissza is kerültem Kiskőrösre, úgyhogy akkor végül máshogy alakultak a dolgok.

Hogyan alakult a karriered?

Dunaújvárosban nevelkedtem 5 évig, utána hazajöttem Kiskőrösre, ahol 3 évig a megye I-ben játszhattam. Innen kerültem el Győrbe, ahol az NBII-es karrierem indult gyakorlatilag a tartalék csapatban, majd 5 és fél év következett Cegléden, ahol egyetlen NBIII-as esztendőt leszámítva végig a másodosztályban szerepeltünk. Az utóbbi másfél évet Tiszakécskén töltöttem, ahol két bajnoki cím és feljutás is összejött, úgyhogy a sikerek sem kerültek el.

Miként érzed magad a KTE-nél?

Másfél hónapja vagyok itt, több olyan játékos is várt az öltözőben, akikkel korábban Cegléden, vagy Tiszakécskén játszottunk együtt. Nem volt ismeretlen tehát a közeg, gyorsan ment a beilleszkedés. Egyelőre minden nagyon pozitív, hétvégén sikerült nyernünk ráadásul Dabason, ami egy újabb plusz lökést adhat. Nekem is sikerült ehhez picit hozzátennem, úgyhogy bízunk a további jó folytatásban, minél több ilyen élményt szeretnénk átélni.

A Paks II. lesz az ellenfél, tavaly már játszhattál ellenük. Mire lehet számítani tőlük?

A második csapatok ellen mindig nagyon nehéz felkészülni, mert sosem lehet tudni, hogy lesznek-e visszajátszók. Egy masszív kis gárda volt tavaly is, fiatalok, lendületesek, meg akarják mutatni magukat az NBI-es csapatnak is. Nehéz meccsre számítok, de a rutin ugyanakkor előnyünkre válhat, mindenképpen szeretnénk nyerni.

Az előző szezonban megismerhetted a közép csoportot, milyennek ítéled meg a bajnokságot?

A közép csoport tavaly is nagyon nehéz volt, egy győzelmet sem adtak könnyen. Anno a Cegléddel keleten szerepeltünk, ahhoz képest itt sokkal magasabb a színvonal, a mezőny is erősebb. Most ide került a Szeged-Grosics, akik gyakorlatilag megtartották NBII-es keretüket, így ők a nagy esélyesek, de ott van a Dunaújváros és a SZEOL is. Emellett azért látjuk a Pécs példáját is. A szezon előtt még egy könnyűnek hitt találkozó volt, hiszen arról szóltak a hírek, hogy szétestek, ehhez képest a neveket nézve egy nagyon masszív kis brigád állt össze.

Mennyire szoktál kitűzni célokat magad elé, ha igen, akkor most erre az évre konkrétan mi lenne az?

A célokat mindig a vezetőségnek és a szakmai stábnak kell kitűznie, én külön nem szoktam. Szeretnék minél több meccsen pályára lépni, minél több sikernek örülni, amihez a magam részéről gólokkal, gólpasszokkal tudok hozzájárulni. Ennek alapnak kell lennie mindig.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók