A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Markó Ádám: Igyekszünk megtalálni az ellenszert a Hódmezővásárhely játékára

Középpályásunk nagyon fontos gólt szerzett az előző fordulóban Szentlőrincen, ami értékes pontot ért végül csapatunknak. Markó Ádám mezőnyben is jó százalékban vívta meg párharcait az utóbbi két találkozón, bízik benne, hogy ez a Hódmezővásárhely ellen sem lesz másként.

Megszerezted első gólodat a bajnokságban, ami rögtön nagyon fontos is volt, emellett mezőnyben is kivetted a részedet a sikerekből az utóbbi két meccsen. Mondhatjuk, hogy jól indult neked a szezon?

A gól minden játékost feldob mentálisan is, önbizalmat ad, ebből lehet meríteni a folytatáshoz. Úgy érzem én is megtaláltam a számításaimat. Ezen a poszton alapelvárás a harcosság és a küzdőszellem, szerencsére a párharcaimat jó százalékban nyertem meg, az előre passzok is alakulnak, de több kulcspasszt várnék még el magamtól. Összességében azért úgy érzem, hogy én is és a csapat is alakulunk, kezdünk kifelé haladni abból a gödörből, amibe ősszel kerültünk.

Idegenben 4 pontot szereztünk az utóbbi két meccsen, ez jó alap lehet a folytatáshoz. Miként láttad ezeket a meccseket?

A Szentlőrinc elleni döntetlen értékes, hiszen mégiscsak az éllovassal játszottunk. Nagy lökést adhat ez nekünk a paksi sikerrel, ami a későbbiekben a teljesítményünkre is kihathat. A játék ebben a bajnokságban inkább küzdelmes, minden csapat erőteljesen épít a fizikumra, zártan védekeznek, ebből igyekeznek kontrázni. Ilyenek voltak az eddigi meccseink is, ehhez itt a tavasz elején jött még az is, hogy a pályák sehol sem voltak éppen ideálisak, ami nem könnyíti meg a játékosok dolgát.

A Hódmezővásárhely következik hazai pályán, a tabellára tekintve ez egy nagyon fontos mérkőzés mindkét csapatnak. Ősszel döntetlen lett a vége, amit inkább mi sajnálhattunk, most milyen meccsre számítasz?

A játék küzdelmes, harcos jellege itt is biztosan ki fog domborodni, mert ellenfelünk kifejezetten ezt a harcmodort képviseli. Úgy gondolom, hogy megfelelően felkészültünk belőlük, nagy meglepetés talán nem fog érni minket. Igyekszünk megtalálni rájuk az ellenszert, reményeim szerint pár alkalommal ez gólokban is megmutatkozik majd.

Az eddigi három forduló már sok meglepetést hozott, milyen tavaszra számítasz a bajnokságban?

Én úgy látom, hogy 2-3 csapat emelkedik ki maximum a mezőnyből, a többiek szinte azonos szinten vannak. Pillanatnyi forma, apró dolgok tudnak eldönteni egy-egy meccset, bárki képes legyőzni bárkit. Láttuk például azt is, hogy az egyik legjobb nevekből álló Szeged-Grosicsot is le tudta győzni egy RKSK.

 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók